Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Dešić Dešo

Kandidat za gradonačelnika prije 10 godina pokušao opljačkati banku

Ivan Dešić Dešo
Screenshot Youtube
22.02.2021.
u 14:17

Na Facebooku je nastala i Grupa podrške Ivanu Dešiću-Deši za gradonačelnika koja već ima oko 1300 članova

Ivan Dešić Dešo najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Slavonskog Broda na nadolazećim lokalnim izborima te je objavio video na YouTubeu u kojemu je od trenutačnog gradonačelnika Mirka Duspare, koji je na toj poziciji od 2005. godine, zatražio ostavku.

– Zahtijevam da odmah podnesete ostavku i pustite nas mlađe da preporodimo Slavonski Brod – kaže Dešo u videu.

Interesantno je da je Dešić osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja pljačke banke. Naime, on je uz pomoć suradnika Andrije Kljajića 2011. godine pokušao opljačkati PBZ-ovu poslovnicu u Strossmayerovoj ulici u Slavonskom Brodu.

Nakon sukoba s policijom, Kljajić je ostao ležati, dok je Dešić, iako ranjen, pobjegao motociklom, a potom se uspio prebaciti u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Vidjevši da mu je zbog zadobivenih rana život u pitanju, Dešić se vratio u Hrvatsku i predao brodskoj policiji. Kljajić je u međuvremenu preminuo.

– Uz dužno poštovanje uskoro bivšeg gradonačelnika Mirka Duspare, u Slavonskom Brodu mnoge stvari ne štimaju. Mnoge osobe starije životne dobi, mlade osobe, puno građana su me zamolile: "Ivane, pomozi nam." Zašto? Slavonski Brod jedan je od najljepših gradova u Hrvatskoj što pruža ljubav, ali ne pruža kvalitetniji život i egzistenciju mladima – rekao je Dešić za portal Brodska stvarnost, a na Facebooku je nastala i grupa podrške Ivanu Dešiću-Deši za gradonačelnika, koja već ima oko 1300 članova.

Komentara 39

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
14:22 22.02.2021.

Dakle, ima sve uvjete biti gradonacelnikom bilo kojeg hrvatskog grada!

DU
Deleted user
14:55 22.02.2021.

Na izbore pod sloganom: "Kada vas već moraju pljačkati - prepustite to profesionalcu!!

KU
Kultura
14:41 22.02.2021.

Steta da se nije za predsjednika kandidirao. Bolesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije