Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Kukuzari

Postavljen kamen temeljac za gradnju kapele u Mračaju, srušene u potresu

Postavljen kamen temeljac za novu kapelu Sv. Ivana Krstitelja u Mračaju
Foto: Sisačka biskupija
1/2
18.07.2022.
u 10:46

Novac za obnovu kapele Sv. Ivana Krstitelja u Mračaju koja je teško stradala u potresu osiguran je iz donacija.

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je početak gradnje i temelje za novu kapelu Sv. Ivana Krstitelja u Mračaju (župa Hrvatska Kostajnica).

Zidana kapela svetog Ive u Mračaju izgrađena je 1888. godine, a teško je oštećena u Domovinskom ratu nakon kojeg je i obnovljena. U razornom potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije krajem 2020. godine kapela je ponovo teško stradala, urušen je svod i krovište iznad oltara te su popucali zidovi i zvonik. Budući da je predstavljala opasnost za sigurnost ljudi, uklonjena je 29. lipnja 2021. na svetkovinu svetog Petra i Pavla koji su inače, uz svetog Ivana, suzaštitnici kapele.

Nova kapela bit će istovjetna staroj, a poslove će izvesti Gradnja Ivandić iz Velike Gorice.

„Novac smo osigurali iz donacija i zahvalni smo svima koji su pomogli, a posebice vlč.Saši Ilijiću posredstvom kojeg smo došli do našeg iseljenika Slavka Brnića iz SAD-a koji je najveći donator.“ – rekla je tom prilikom saborska zastupnica Marijana Petir koja je položila kamen temeljac za novu kapelu.

Inicijativu za prikupljanje donacija za obnovu kapelice pokrenula je načelnica Majura Klementina Karanović, a uz nju blagoslovu početka gradnje su nazočili i domaći župnik fra Stjepan Jambrošić, don Drago Škarica iz zagrebačkog Rudeša, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan te okupljeni vjernici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije