Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik

Kalmeta o optužbama da je Grad pogodovao Sinovčiću u isisavanju novca iz NK Zadra: Oporba od Zadra želi napraviti grad mraka

kalmeta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
03.12.2014.
u 15:14

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta komentirao je optužbe oporbe da je njegova gradska uprava doznačavanjem novca NK Zadru pogodovala Reni Sinovčiću koji je tako isisavao novac

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta komentirao je događanja oko NK Zadra i na upit kako je moguće da Sinovčić koji ima manje dionica od grada Zadra upravlja klubom, odnosno kako Grad nije imao mehanizme kontrole rekao: "O uhićenjima ne znam ništa i ne mogu to komentirati."

Mogu samo reći da vjerujem u pravnu državu. Inače, kompletno preoblikovanje klubova u rukama je države, odnosno ministarstva i Vlade. Tako je i bilo i u NK Zadru gdje proces i nije završen. Mi smo dobili odluku Vlade i tadašnjeg zamjenika ministra Lalovca koji su nam poslali obavijest koliko otprilike potraživanja ima jedinica lokalne samouprave i koliki će biti naši udjeli u klubu.

Naši udjeli trebali bi biti oko 41 posto i taj proces još nije gotov. Dosad nismo potpisali ni ugovor s Ministarstvom financija ni s klubom. Mi smo jedino izglasali da ćemo to prihvatiti i da smo prihvatili tu odluku – rekao je Kalmeta. Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta komentirao je optužbe oporbe da je njegova gradska uprava doznačavanjem novca NK Zadru pogodovala Reni Sinovčiću koji je tako isisavao novac.

– Vjerujem državnim institucijama koje obavljaju svoju posao, ali je činjenica da oporbeni političari u Zadru i neki vladajući na državnoj razini žele od Zadra napraviti grad slučaj i grad mraka.

To nije točno i ja se kao gradonačelnik s tim ne slažem, u svakom gradu ima i ovoga i onoga. I grad Zadar nije ništa lošiji od drugih, čak je i bolji. U Zadru imamo pad nezaposlenosti i bolje je nego drugdje. Naravno da ima i problema i ovakvih situacija kojima smo svjedočili jučer, ali pljuvati po svom gradu je sramotno.

Ako je netko odgovoran, neka odgovara, ali govoriti na takav način neprihvatljivo je i s tim se nikad neću složiti. Kalmeta je, s obzirom na to da je u ponedjeljak odbijena njegova žalba za proširenje istrage u slučaju Remorker i s obzirom na to da je dan poslije uhićen Sinovčić, upitan za mišljenje ima li to ikakve veze jedno s drugim. – Nema. Ja još nisam dobio nikakvo rješenje, ali je to očekivano. Meni je i drago zbog toga, pa neka se istragom konačno utvrdi istina – rekao je Kalmeta.

>> 'Kalmeta o Sinovčiću šuti, a kad treba predstavljati Grad pravi se genijalcem'

Komentara 18

QQ
qqriqrac
13:38 03.12.2014.

Imamo mi raznih afera u Istri, Rijeci, Varaždinu pa se ništa ne događa. Selektivnost USKOKA i sl. je preočita.

BA
balic
13:05 03.12.2014.

Zadar nije grad mraka i straha,mozda i nije ,ali nije ni grad postenja toga nema kod nas..

1A
1A
12:44 03.12.2014.

Gospodine Kalmeta, od jucer Zadar nije grad mraka vec polumraka: na jednoj je polovini zasjalo jer je pomracina na putu za Remetinac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije