Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vidjeli ste kartu. HDZ je još jednom uspio zaplaviti Hrvatsku!'

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić upitan o organiziranju autobusa kojima su birači iz Hercegovine dolazili u Hrvatsku na glasovanje, rekao je kako svi Hrvati imaju pravo glasovati
23. svibnja 2017. u 20:05 62 komentara 14647 prikaza
Zagreb: Održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/24

Završio je sastanak u Središnjici HDZ-a nakon čega se medijima obratio Andrej Plenković te je kazao da mu je žao što građani Zagreba nisu dali veću podršku Dragi Prgometu, piše Dnevnik.hr. Predsjedništvo i Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u stranačkoj središnjici su razmatrali rezultate prvog kruga lokalnih izbora.

Andrej Plenković Plenković Esih i Hasanbegović došli su u Sabor jer su bili na listi HDZ-a. To i oni znaju...

Plenković je rekao da su napravili cjelovitu analizu koja je pokazala da je HDZ uvjerljivi pobjednik prvog kruga lokalnih izbora, i po broji izravno izabranih župana u prvom krugu, i po broju gradova koji su osvojeni, broju vijećničkih mandata, općina...

- Mislim da je analiza izrazito dobra, da smo zadovoljni angažmanom, da je naš ukupni postupak, koji je negdje oko 31,6 posto na razini Hrvatske, u cijelosti zrcalio rejting stranke koji imamo na nacionalnoj razini prema svim istraživanjima proteklih mjeseci - rekao je Plenković, dodajući da je HDZ s partnerima još jednom uspio zaplaviti Hrvatsku.

Na pitanje hoće li surađivati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini sa zastupnicima Milana Bandića, koji je pozvao na veliku koaliciju, odgovorio je da će pričekati drugi krug. Na pitanje hoće li pozvati glasače HDZ-a da u drugom krugu podrže Bandića ili Anku Mrak Taritaš odgovorio je da će pratiti kampanju u drugom krugu te da će na vrijeme kazati što da rade HDZ-ove gradske organizacije.

Novinari su Plenkovića također upitali jesmo li sada dalje od mogućih prijevremenih izbora. Odgovorio je da još uvijek vrijede tri zaključka sa sjednice Predsjedništva HDZ-a iz travnja te da su u fazi dva i razgovaraju s parlamentarnim strankama.

Prije početka sjednice član Predsjedništva Božidar Kalmeta odgovarajući na novinarske upite rekao je kako je u Zagrebu teško pobijediti Milana Bandića te da bi rezultat bio puno bolji da Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović nisu otišli na drugu listu. No, dogodilo se što se dogodilo, rekao je Kalmeta. Upitan je li to pljuska HDZ-u, Kalmeta je odgovorio da je to pljuska onima koji su otišli. 

Zagreb: Održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
1 / 66
Slavlje i tuga na lokalnim izborima 2017.

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet rekao je da je prije četiri godine kandidat desnice s osam stranaka dobio manje glasova nego on, "kada su bili ozbiljniji kandidati". Na pitanje je li bilo bojkota, odgovorio je da će se i o tome razgovarati.

HDZ je postigao velike izborne rezultate na jugu Hrvatske, a posebice u Dalmaciji, ustvrdio je kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara koji će se u drugom krugu sučeliti sa Željkom Kerumom te dodao da će njegova pobjeda obojiti Dalmaciju u plavo.

Bruna Esih Marinko Jurasić Više je od Esih imao Rožić 2005. i HSP je nestao

Kandidatkinja za osječku gradonačelnicu Ivana Šojat smatra da je ostvarila sjajan rezultat kao novo lice u politici odnosno znatno bolji od nekih "starijih političara". Stanje u Osijeku nije nimalo ružičasto iako trenutni gradonačelnik tvrdi suprotno, ocijenila je Šojat.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić upitan o organiziranju autobusa kojima su birači iz Hercegovine dolazili u Hrvatsku na glasovanje, rekao je kako svi Hrvati imaju pravo glasovati.

Član Predsjedništva Darko Milinović, koji je u prvom krugu izabran za ličko-senjskog župana, podsjetio je kako je još prije izbora izjavio da, ako ne pobijedi u prvom krugu u svojoj županiji, treba snositi odgovornost.

Zlatko Hasanbegović Odbijenica Bandiću Hasanbegović: 'Tito nije ni imenovan na referendumu' Andrej Plenković i Drago Prgomet Izbori u Zagrebu Glasovi HDZ-a u Zagrebu podijelili su se na četiri kandidata Stožer Brune Eish Odnos snaga Bruna Esih 'pojela' je Prgometa, no nije uspjela 'pojesti' HDZ
RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • Neonacionalist:

    Prgometov porazni rezultat odnosno totalni debakl je prvenstveno Plenkovičev poraz i neuspjeh jer je Prgomet bio osobni odabir Plenkovića i to je svakome jasno , da je HDZ istaknuo Esih kao svoju kandidatkinju i upregnuo svu svoju infrastrukturu možda bi ... prikaži još!i Bruna čak uspjela uči u drugi krug a onda bi sve bilo moguće.

  • hr76:

    Vrijeme je da se Prgomet u potpunosti posveti liječničkom poslu.

  • Ikarus:

    Prdomet, da je HDZ htio bolji rezultat u Zagrebu ne bi tebe stavili kao kandidata...