Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆEV ČOVJEK

Kalinić o svojoj nepristojnoj izjavi: 'Svašta se čovjeku omakne nakon 14 poziva'

Kalinić o svojoj nepristojnoj izjavi: 'Svašta se čovjeku omakne nakon 14 poziva'
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
26.02.2020.
u 09:58

Šef zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama koristi situaciju s koronoravirusom da pozove mlađe ljude, između 18 i 35 godina, da se pridruže jedinicama Civilne zaštite.

Novinare je jučer iznenadilo da je poziv za sastanak zagrebačkog kriznog stožera, nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, stigao od zamjenice zagrebačkog gradonačelnika, a ne od šefa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića.

Njegova je, pak, reakcija na pitanje novinara hoće li biti konferencije za medije u Zagrebu povodom prvog pacijenta s koronavirusom, bila šokantna i potpuo neprimjerena.

- Ja sam otišao, u avionu sam, idem za Munchen i od tamo letim za San Francisco i boli me k... - rekao je Kalinić kad ga je nazvao novinar i upitao hoće li i kada biti konferencija za medije u Zagrebu povodom prvog pacijenta s korona virusom u Hrvatskoj.

Jutros se Pavle Kalinić javlja na svoj telefon iz Zagreba, a za jučerašnju rečenicu kaže da je ‘ispeglao’ situaciju s novinarom prema kojem je bio nepristojan..

- Što sad da radim... Svašta se čovjeku omakne kad ima 14 poziva u isto vrijeme... - kaže Kalinić za Večernji list.

Kalinić o svojoj nepristojnoj izjavi: 'Svašta se čovjeku omakne nakon 14 poziva'
1/14

- Ali, da iskoristim priliku kad ste me već nazvali za nešto pozitivno. Pozovao bih ljude, naročito mlađe, u dobi od 18 do 35 godina, da se pridruže jedinicima Civilne zaštite. U Zagrebu je ta služba dosta dobra, ali trebali bi i novih, mlađih članova. U normalnim situacijama to nije preveliki angažman ni za koga. Tijekom godine se rade četiri vježbe, a svakog člana obično zapadne po jedna. U izvanrednim situacijama ti su ljudi i njihove vještine nezamjenjivi - apelira Kalinić, koji kaže i kako je njegov ured zajedno sa nekim drugim zagrebačkim uredima potpora Krzinom stožeru Ministarstva zadravstva u slučaju koronavirus.

Kako su podijeljene obaveze i koji su zadaci dopali pojedinim uredima ne može, kaže govoriti, ali poručuje građanima da ne podliježu strahu.

- Mislim da je priča oko koronavirusa prenapuhana i da nema razloga za paniku. Sva smrt je, naravno, tragedija, ali od obične gripe godišnje u svijetu umire više ljudi. Nažalost, strah se širi brže od svakog virusa što smo vidjeli i po navali na trgovine. No, opskrba je pojačana, police se nadopunjavaju i treba ostati razuman - poručuje šef zagrebačkog ureda za Upravljanje hitnim situacijama.

Ključne riječi

Komentara 3

VE
verica2
10:57 26.02.2020.

Iako g. Kalinića, što god rekao, nastoje ismijati, najčešće je u pravu. I ovaj poziv mladima u Civilnu zaštitu sasvim je na mjestu. Svi bi trebali više znati o ponašanju u slučaju elementarnih nepogoda. Ako izgleda da pretjerujem, samo pogledajtejte koliko je u zgradi gdje stanujete ispravnih hidranata i vatrogasnih uređaja i tko od stanara uopće zna njima rukovati.

DU
Deleted user
12:43 26.02.2020.

On je već davno predvidio "uzemljenje" u gradu odnosno parcele gdje će se bagerima pokapati mrtvi, onako ovlaš zasuti vapnom - i jedino mu još nedostaje onaj oklopljeni tenkić da se u njemu vozi uokolo pa nadgleda epidemiološku situejšn. E to je šteta da mu nisu kupili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije