Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogledajte prognozu

Vakula otkrio kako će ovo biti vrući Uskrs, ali stiže i promjena

vrijeme
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
19.04.2019.
u 18:54

Izraženija južina kreće od ponedjeljka, kada se ponovno povećava vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova

Ako je prošli vikend još i bilo nekih dilema oko vremena potkraj ovoga tjedna, već je prošlih dana atmosfera djelovala sve stabilnijom, a sada se može gotovo pa tvrditi kako će uskrsni blagdani proći u iznadprosječnoj toplini pa i većinom sunčanome vremenu, osobito od petka do nedjelje, najavio je meteorolog Zoran Vakula za HRT

Tlak zraka bit će u padu, a još izraženija južina primjećivat će se od ponedjeljka, kada se ponovno povećava vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova

Pritom valja naglasiti kako je riječ o mogućem razvoju vremenskih događanja, trenutačno najvjerojatnijem, ali ne i sigurnom, kaže Vakula.

"Uskrsni blagdani na kopnu će proći u iznadprosječnoj toplini i većinom sunčanom vremenu, u subotu i pretežno vedrom. Jutra će biti manje svježa, ali se ipak, ponajprije u gorju ne može isključiti slab mraz pri tlu. Od ponedjeljka pak više oblaka, a u utorak uz jugoistočnjak raste vjerojatnost za povremenu kišu ili pokoji lokalni pljusak.

Na Jadranu su nestabilnosti moguće već u ponedjeljak poslijepodne. Do tada će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro će puhati bura, a danju vjetar s mora. No u nedjelju okreće na jugo, koje će početkom tjedna jačati, zbog čega će i jutarnja temperatura još malo porasti.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Video: Ostala u čudu kada je vidjela što vozač radi

Ključne riječi

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
19:43 19.04.2019.

Vakula se javlja iz hladnjaka..

AN
AnteizmalogZGa
19:21 19.04.2019.

Vakula????!!!!!

Avatar nekakav
nekakav
12:19 18.04.2019.

hm, prognoza za uskrs... nekome će biti oblačno, drugome će teći potoci, nekome će sve biti suho, da se opeče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije