Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao isključenje znanstvenika:

Đikić: Ovo je uistinu iznenađujuća i nepotrebna odluka u ovom kriznom trenutku

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
08.12.2020.
u 09:42

Glavni problem u radu znanstvenog savjeta Vlade jest djelovanje tri člana savjeta koji su više promovirali politiku Vlade nego znanstvene činjenice, a u isto vrijeme su bili u potencijalnom sukobu interesa sa svojim privatnim institucijama, dodao je Đikić

Znanstvenik Ivan Đikić komentirao je za Večernji list izbacivanje petero članova iz Vladina Znanstvenog savjeta – Andreje Ambriović Ristov, Nenada Bana, Petre Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.

"Ova zahvala na suradnji članovima Znanstvenog savjeta Vlade RH uistinu je iznenađuje i nepotrebna je, pogotovo u ovom kriznom trenutku za zemlju. Vjerovao sam da će se to riješiti unutar Vlade jer već nekoliko tjedana ukazujem na to gdje je problem i odgovorna Vlada već je trebala reagirati", kazao je Đikić.

"Glavni problem u radu znanstvenog savjeta Vlade jest djelovanje tri člana savjeta koji su više promovirali politiku Vlade nego znanstvene činjenice, a u isto vrijeme bili su u potencijalnom sukobu interesa sa svojim privatnim institucijama", dodao je.  

"U svakom slučaju treba stati u zaštitu integriteta i volonterskog rada ovih pet članova Znanstvenog savjeta koji su svojim znanjem i iskustvom volontirali za očuvanje zdravlja i života građana RH, a s druge pak strane treba i ukazati na one koji su možda koristili poziciju u znanstvenom savjetu za bilo koju privatnu dobit", kazao je znanstvenik.

Video: Epidemiolog Branko Kolarić: "Nije problem u učionici i školi, nego u putu djece do škole. U javnom prijevozu, tramvaju i autobusu."

Komentara 64

VH
volim.hrvatsku65
08:59 08.12.2020.

Đikicu , dosadio si ... Dodji u Zg i aktivno se ukljuci i pomozi , a ne svaki dan preko interneta qurcu svirati .....

SI
sisavac
09:04 08.12.2020.

đikane, radiš ti što, nijemci te plaćaju za što točno..? jesi prigovorio što njemačkim mjerama, ono, javno, ko što nama svaki dan se obraćaš ko neki župnik s oltara? imaš ti kakvu odgovornost za to što pričaš? ajmo tebi zabraniti širenje propagande, jer drugo ni ne radiš, ti koristiš ovu bolest da bi se javno sukobljavao sa nekim ljudima iz hrvatske. čime si ti kvalificiran govoriti o ovoj bolesti? ti se baviš rakom, ne respiratornim virusnim oboljenjima. ako si otišao u njemačku, radi i djeluj tamo, nas ostavi na miru. jer ti si, nemoj to zaboraviti, otišao...

Avatar manjejeviše
manjejeviše
08:57 08.12.2020.

To su " stručnjaci " tvoje razine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije