Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol
Povratak na članak

Kako razgovarati s djetetom o problemima s alkoholom?

Važno je postaviti jasne granice koje tvore sigurno okruženje za razvoj i odrastanje

Komentari 8

Avatar morski covik 3
morski covik 3
17:40 11.09.2014.

Sa puno ljubavi i razumijevanja pratiti svaki korak djeteta. Razgovarati, ubijedjivati i biti uporan/doslijedan. Alkohol je (nazalost) dio odrastanja, ali ako se to prodje uz kakav-takav nadzor bit ce sve OK sa klincem.

VL
Avatar adeodatus
adeodatus
16:44 11.09.2014.

Na cemu sve ljudi dizu lovu. Svasta.

VL
Avatar divide et impera
divide et impera
18:39 11.09.2014.

A dajte molim vas... kakvi stolovi? Kome služe? Samodopadnosti određenih javnih osoba i pazi ironije...proizvođaču piva koji nas bombardira reklamama neprestano povezujući nogomet sa ispijanjem piva. Kakva vražja filozofija oko toga? Treba jednostavno biti odgovoran roditelj i to u svim segmentima odrastanja vlastitog djeteta. Uz dužno poštovanje, ali rađe bi da Grdović ili Vitasović održe predavanje nego predstavnik neke pivovare.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:17 11.09.2014.

Litru! I vodu!

VL
OS
osica
17:34 11.09.2014.

to bi trebalo" biti ukomponirano u školske predmete" - možda u građanski odgoj, biologiju..... Sve van toga je nekontolirano, površno , povremeno , nedovoljno . Često dijeca dolaze iz obitelji gdje je "normalno više popiti" a svi o tome šute. Pogledajte samo statistiku rasprostranjenosti alkoholizma u Hrvatskoj , broj alkoholičara, obitelji koje pate zbog toga, djece koja su dio toga. Djeca nemaju osmišljeno slobodno vrijeme i zabavu . Eto , neku subotu u marketu " dođe ispred mene lijepi dečko i zamoli me da li mu mogu kupiti cigarete" jer je blagajnica (svaka čast tražila osobnu) - odbila sam. Neki su se na blagajni sa mnom složili, no jedan je "odvažni tip" kupio cigarete. Isto tako je s alkoholom...... Subotnji izlazak za ekipu "kutija cigareta , boca coca cole i boca neke jeftine žestice" i zabava je tu. Problem je velik , zato mislim da su takve izolirane akcije premalo za početak ozbilnijeg rješavanja ovog problema. Ne znam koliko smo kao društvo svijesni, ali mnoga nam dijeca dolaze iz " jako nesretnih obitelji". Nesvijesni posljedica ," alkohol im pomaže da budu dio društva, da zaborave."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.