Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
entuzijazam splasnuo

Kako je u godinu dana ljevica odustala od dva referenduma

01.06.2023.
u 10:53

Da bi strah da se ne bi prikupili potpisi doista mogao biti glavni argument za odustajanje i od same ideje referenduma protiv Zakona o izbornim jedinicama, nije isključeno s obzirom na to da je više izvora iz vrha SDP-a s kojima smo u srijedu razgovarali ponovilo istu rečenicu, a to je da izborne jedinice nisu tema koja može mobilizirati velik broj ljudi

Komentara 3

GR
Greben
16:34 01.06.2023.

Oporbi odgovara zajednicko ime: Koalicija Referendum!

Avatar mrIvan
mrIvan
18:09 04.06.2023.

U državi u kojoj većina ljudi misli da je izlazak na izbore i referendume gubitak vremena - opasno je zvati birače na referendum. Na izbore se izlazi potvrditi privilegije koje imaš zato što glasaš za nekoga, a na referendum onda nemaš motiva jer što se imamo opterećivati ideologijom i slični mitovi. A zapravo se radi o tome da možeš nešto promijeniti, zauzdati na manje-više efikasan način establišment i postaviti neke granice. Ali mitovi poput "nemamo utjecaja" ili "o svemu odlučuje samo jedna osoba" su itekako živi - baš zahvaljujući vjerovanju u te mitove...

Avatar Peđa_Grbin
Peđa_Grbin
11:21 01.06.2023.

Ne želimo nepotrebnim troškovima opterećivati hrvatske privrednike i radnike. Neka se Željka Markić s time igra i skreće novac u svoj džep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije