Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.01.2015. u 14:00

Srećom, u jednom drugom dnevniku, onom RTL-a, stava ne nedostaje

Kuka i motika podigla se u javnosti zbog leta Vesne Pusić Vladinim zrakoplovom iz Turske put Hrvatske, ne i na javnoj televiziji. Umotanom u poduži kolaž "više pažnje raznim problemima s Markova trga", ovom najnovijem u nizu notornih rasipničkih gafova Kukuriku koalicije središnji je Dnevnik posvetio ravno 56 sekundi. "Iako je let navodno stajao 120 tisuća kuna, ministrica ne dvoji u ekonomsku opravdanost", javlja Mirjana Posavac. Navodno? Ministrica ne dvoji? Nije li posao novinara njezine dvojbe razriješiti? Čini se da nije, jer novinarka potom veli da "Pusić nije detaljnije objasnila pa smo pitali ministre", a onda su Lorencin i Varga rekli da o tome nemaju stav.  

Srećom, u jednom drugom dnevniku, onom RTL-a, stava ne nedostaje. Tamo su spomenuli realniju svotu troška od 80 tisuća kuna pa si dali truda i okrenuli brojeve par luksuznijih hotela u Ankari. Potom su se mašili kalkulatora i došli do računice od maksimalno moguće potrošenih 14 tisuća kuna, što svjedoči kako let Vladinim zrakoplovom nije bio ni približno "efikasan" kako je rastumačila Pusić, već razmetanje teško 65 tisuća kuna. Da takvo što doznajemo s RTL-a ne treba previše čuditi: to je ona ista televizija koja je nedavno ukazala da skupo plaćeni Audiji predugo stoje parkirani u MUP-ovoj garaži, što su u Vladi na koncu priznali i preusmjerili ih u Ministarstvo obrane, o čemu je jučer s ponosom izvijestio RTL, a neometano prisvojio i HTV. Uistinu, na ponos dežurnog urednika Đurice Drobca. I pritom nije izrečena ni jedna laž, ali je istina prešućena, i sve to u 56 sekundi.  

PLUS  

Nova TV i RTL posvetili su značajnu minutažu kako bi upozorili na strašan porast trenda djece ozlijeđene pirotehnikom: samo u Klaićevoj bolnici trostruko ih je više nego lani  

MINUS  

RTL-u Danas uistinu nije trebalo izravno uključenje u razgovor s Ćirom Blaževićem. A njemu, pak, izjave poput one: "Tko drži 10 milijuna kuna u sefu?" Nitko, Ćiro, nitko.

>> Pusić: Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer to je moj posao

Komentara 188

DU
Deleted user
14:20 03.01.2015.

120 tisuća kuna... dvije godišnje plaće za neku ajmo reći kuharicu.... i to ova žena sa smješkom besramno otpisuje...

19
1995josip
14:18 03.01.2015.

Kukuriku poštenjaci i pravda na djelu ! Na svima štede osim na svojim debelim guzicama . Da li je to taj pravi put djece partizana i udbaša ?

DU
Deleted user
14:12 03.01.2015.

Pojavu osuditi,drugaricu poštedjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije