Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRAN IZVAN SLUŽBE

Policija pronašla drogu kod vojnog specijalca, pozitivan je na kokain

09.10.2021.
u 21:31

Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i stegovna prijava Vojnostegovnom sudu u Zagrebu.

Zagrebačka policija je jučer kod pripadnika Hrvatske vojske pronašla nedozvoljena opojna sredstva. U tom trenutku je bio izvan službe. Vojna policija preliminarno je testirala pripadnika HV-a na droge te mu je testom utvrđena prisutnost kokaina, javlja Dnevnik.hr.

Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva.

Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i stegovna prijava Vojnostegovnom sudu u Zagrebu.

U Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane nulta je stopa tolerancije na nedozvoljena opojna sredstva i svaki slučaj, bez iznimke, bit će sankcioniran, kažu iz MORH-a.

"Pripadnici Hrvatske vojske svakodnevno profesionalno i predano obavljaju sve svoje zadaće, a njihova izvrsnost prepoznata je i cijenjena od saveznika i partnera. Zbog očuvanja ugleda moderne Hrvatske vojske i svih njezinih pripadnika koji časno služe Republici Hrvatskoj, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH nastavljaju provoditi jači nadzor i stegovne mjere u slučajevima zloupotrebe droga'', rekli su iz MORH-a i MUP-a.

Kako neslužbeno doznaje Nova TV, riječ je o pripadniku Zapovjedništva specijalnih snaga, postrojbe u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je zapovjednik brigadni general Perica Turalija zbog "afere droga" krajem srpnja razriješen dužnosti.

U međuvremenu je imenovan novi - brigadir Ivan Miloš.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar vatrogasac
vatrogasac
07:23 10.10.2021.

Svakako treba postavit pitanje kadroviranja kod odabira kandidata,dakle radi li struka,odnosno pravilnici ili telefonski poziv "čovika" odnosno "veze".Poznato je da pojedinci koji imaju"igrača" iza leđa rade što žele a strogoća se trenira na sirotinji! Neodgovornost pojedinaca ne može utjecati na ugled HV-a u našem narodu ma koliko se mediji trudili prikazati suprotno

TA
Tango6
22:20 09.10.2021.

Hv pa to.ke javna tajna da su pripadnici specijalnih postojbi bilo hv bilo policije na drogi i da se bave dilanjem.i kamatarenjem.zo i vrapci na grani znaju pogledajte samo.kakve voze aute kakve cuce vikendice imaju nacin zivota sve vec videno na zalost obicnog hrvatskog puka

TT
TTjac
23:19 09.10.2021.

Kaj je s policijskim specijalcima? Gamad koja reketari zagrebačke ugostitelje, premlačuje klince i jede drogu u Necu,.... Kaj je s tom bagrom retardiranom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije