Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GNJUSAN SLUČAJ U DALMACIJI

Kako je 'pao' profesor predator: Pratili mu telefon pa ga ulovili kako učeniku šalje inkriminirajuće poruke

Ilustracija
Foto: Pixsell
1/3
04.03.2024.
u 21:01

Profesoru je određen istražni zatvor radi sprečavanja ponavljanja djela i sprječavanja utjecaja na svjedoke. Naime, osumnjičeni profesor je poznat u zadarskim kulturnim krugovima zbog raznih važnih uloga koje je obavljao tijekom proteklih dvadeset godina.

U zadarskoj osnovnoj školi uhićen je profesor glazbenog odgoja zbog sumnje da je seksualno zlostavljao i iskorištavao djecu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je predan u pritvorsku jedinicu, naveli su ranije iz zadarske policije, uz napomenu kako se u slučajevima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštuje tajnost postupka. U otkrivanju ovog zlodjela sudjelovali su i pripadnici policije susjedne županije, Šibensko-kninske.

Zasad je poznato da su žrtve učenik i učenica te da su moguće zlostavljanje prijavili roditelji. Profesor je bio pod posebnim mjerama praćenja nakon što su slučaj prijavili roditelji učenice. Dok je bio pod mjerama, telefonski je komunicirao s učenikom. Navodno je dječaku poslao inkriminirajuće poruke, nakon čega su ga priveli. Iz škole tek poručuju da nemaju komentara, ali da su odmah postupili po posebnom protokolu po kojem je profesor automatski suspendiran i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do završetka istrage, odnosno do mogućeg suđenja, piše 24sata.

Oglasili su se iz inače zatvorene Zadarske nadbiskupije, u kojoj je utamničeni profesor bio voditelj crkvenih zborova i aktivni član Katoličke crkve. - Zadarska nadbiskupija, prema informacijama s kojima u ovom slučaju raspolaže, surađuje sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru i slijedi njihove upute. Zbog delikatnosti predmeta molimo da se obratite Županijskom državnom odvjetništvu. Izražavamo duboko žaljenje i osudu zbog svakog slučaja zlostavljanja te pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da slučajeve prijave nadležnim institucijama - oglasili su se iz Zadarske nadbiskupije, u čijim je redovima bio i don Nedjeljko Ivanov, prvi hrvatski svećenik osuđen za pedofiliju, ali po kanonskom pravu.

Podsjetimo, ranije je Večernji pisao da je profesor, prema neslužbenim informacijama, optužen za dva pokušaja kaznenih djela protiv spolne slobode djeteta, jedan prema dječaku i drugi prema djevojčici. Iako su prijave nedavno podnesene, nije jasno jesu li oba incidenta povezana s profesorovim aktivnostima u školi ili s njegovim izvanškolskim angažmanima koji također uključuju kontakt s djecom.

VEZANI ČLANCI:

Profesoru je određen istražni zatvor radi sprečavanja ponavljanja djela i sprječavanja utjecaja na svjedoke. Naime, osumnjičeni profesor je poznat u zadarskim kulturnim krugovima zbog raznih važnih uloga koje je obavljao tijekom proteklih dvadeset godina.

VIDEO Žene u Indiji zapalile kuću muškarca optuženog za silovanje

Komentara 6

JA
Jadran666
07:04 05.03.2024.

Gospodin je uzorni član HDZ-a, veliki vjernik i što se čudite to je normalno. Nadbiskupija iz Zadra potvrdila je kako su oni prvi osudili pedofila Ivanova, ali po Kanonskom pravu odnosno premještanjem u drugu župu. Bog se ne može kupiti novcem, shvatite to!

CH
Changi
06:39 05.03.2024.

Zašto ne navedete ime i prezime?

OP
Ocvali pupoljak
00:46 05.03.2024.

Najviše pedofila je po školama I svi se prave blesavi nitko ništa ne vidi i ne zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije