Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak primjerak

Nevjerojatno zabavna priča iz prošlosti: Evo kako je izgledao ženski 'prijatelj' iz 19. stoljeća

žena sretno lice
Foto: Thinkstock
1/2
22.04.2017.
u 10:39

Vibrator se sada prodaje po cijeni od 500 do 800 eura, a već sada je puno zainteresiranih za njega

Kako izgleda vibrator koji su žene koristile u 19. stoljeću može se pogledati na aukciji u Irskoj kojeg su izložili aukcionari tvrtke Matthews. Među brojnim antiknim stvarima našao se tako i "izrezbareni ženski 'prijatelj' od slonove bjelokosti u kutiji presvučenoj kožom" iz Viktorijanskog razdoblja. Također je poznat kao Lot 457.

– To je predivan primjerak koji dolazi iz jedne od dobro poznatih anglo-irskih obitelji – rekao je aukcionar Damien Matthews, piše The Guardian.

– Član obitelji pronašao ga je u ladici i stavio ga je na aukciju zbog čiste zabave. Vjerujemo da bjelokost datira još iz 1840-ih. Izvorni vlasnik vibratora bio je u Indiji 1840-ih gdje je ubio slona i donio je kući njegovu kljovu. Kasnije je putovao u Kinu gdje je bjelokost prenamijenio u nešto puno korisnije – ispričao je i dodao kako su Kinezi bili poznati po obrađivanju bjelokosti.

– Muškarac je vjerojatno htio da to njegova supruga ima. Bila je to jedna vrlo prosvijećena obitelj i to je zapravo bio jedan vrlo lijep poklon supruga svojoj ženi. To se vidi po načinu na koji je napravljen. U podnožju je isklesano srce, a postoji i posuda u kutiji u kojoj može čuvati njegovu kosu – rekao je Damien Matthews.

Foto: matthewsauctionrooms.com

Vibrator se sada prodaje po cijeni od 500 do 800 eura, a već sada je puno zainteresiranih za njega.

>> Sve o seksu što bi trebala znati svaka žena do svoje 40.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:23 22.04.2017.

Što drugo reći nego da je to jako topla ljudska priča od koje nam naviru suze na oči. Silno nas nas je ganula ta nesvakidašnja skrb toga 19-stoljetnog, navodno prosvijećenog muža prema supruzi si. Dobro je da to znamo jerbo bismo inače mogli koješta pomisliti. Kako bilo da bilo, bitno je da priča ima sretan kraj.

Avatar acivij
acivij
03:08 23.04.2017.

To je pristojno dimenzionirani krutko, a ne vibrator :D

Avatar Balcanicus
Balcanicus
09:15 23.04.2017.

Kako to vibrira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije