Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnik podnio tužbu

Kako je Google uništio srpski restoran u Washingtonu

srbija
Foto: Youtube Screenshot
1/2
08.07.2014.
u 11:01

Vlasnik restorana za sve krivi Google te kompaniju tuži Federalnom sudu Virginije

Restoran "Srpska kruna" u Washingtonu stavio je ključ u bravu nakon 40 godina uspješnog poslovanja i to zahvaljujući Googleu, javlja Wired.

Restoran poznat po "istočnoeuropskoj, francuskoj i ruskoj kuhinji" svojim je gostima često nudio i egzotične specijalitete poput mesa klokana, konja ili medvjeda.

Vlasnik Rene Bertagna prije dvije je godine primijetio da je promet restorana pao za čak 75 posto bez logičnog objašnjenja.

Gosti su sve manje posjećivali njegov restoran te je vlasnik morao otpustiti nekoliko zaposlenih te na kraju staviti ključ u bravu. Pravi razlog pada prometa Bertagna je saznao tek kad ga je jedan gost pitao zašto restoran ne radi vikendom i ponedjeljkom.

 – Tada sam saznao da kada se na Google Mapsu ukuca ime mog restorana, pojavljuje se obavijest kako restoran ne radi vikendom i ponedjeljkom – kaže Bertagna.

Njegov računovođa kontaktirao je Google kako bi ispravili grešku, ali vlasnik naglašava kako je njegov posao već uništen te je morao zatvoriti restoran prošle godine jer su gosti prestali dolaziti.

Za sve krivi Google te kompaniju tuži Federalnom sudu Virginiji. Njegov odvjetnik tvrdi kako je goste od "Srpske krune" na Google Mapsu otjerala konkurencija.

>> Otkrio bug koji je ugrozio sve korisnika Gmaila, a Google mu nije htio platiti

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
11:15 08.07.2014.

Ah , srpska posla..., uvijek im je netko kriv...!!!

Avatar petrolio
petrolio
11:33 08.07.2014.

40 godina bio je uspješan, a onda je došao google s krivom info i postao je neuspješan? tragikomedija

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:46 08.07.2014.

Zašto bi ova vijest nama trebala biti važna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije