Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Todorić - kako je dječak iz Božjakovine gradio poslovno carstvo

Večernji list donosi životnu priču Ivice Todorića

Komentari 34

AN
ANTIFA
21:21 18.03.2017.

zamrznuli su staru deviznu štednju, ali za privilegiranog Todorića se našlo 55 milijuna maraka od ZABE. Naravno sve po tada vrijedećim zakonima i privatizacijskim elaboratima.

VL
MA
MarkoKosmicki
21:18 18.03.2017.

nista nebi bilo da nije bilonjegovog oca vrloutjecajnog poloticara u jugi

VL
AN
ANTIFA
21:24 18.03.2017.

I ne treba žaliti narod , dapače osobno se nadam najgorem mogućem scenariju jer ovu naciju samo neka teška katastrofa može izvući iz ideološkog ludila dok ju istovremeno pljačkaju već 26 godina. Ne sjećam se ni jednog jedinog prosvjeda pred tajkunskim kućama, ni građana ni branitelja

VL
AN
ANTIFA
21:16 18.03.2017.

kako? Prema neviđenom pretvorbenom zakonu Jakše Barbića, managerskim kreditima Franje Lukovića i lobiranjem kod Tuđmana koji nije imao pojma o ekonomiji. Rezultat: bankrot

VL
DU
Deleted user
21:39 18.03.2017.

Tuđmanov mezimac, sve mu omogućili dok je narod ginuo na ratištima oni su operirali u zaleđu.

VL
KR
kritika5
08:39 19.03.2017.

propadnu firme koje su ljudi svojim rukama stekli kako ne bi one koje su dobivene na pladnju ....todorić je propao već davno, kad prvom dobavljaču nije isplatio robu odmah nego za tri mjeseca

VL
DU
Deleted user
07:27 19.03.2017.

Tja, kaj se more. Tu ti se, dušica moja draga, zbiljam ne more nikaj, kajti je tajkunska sudbina jednostavno takva. Godine 1999. propao je mesarski tajkun Mladen Jakopec, godine 2009. propao je veletrgovac Zdravko Pevec (navodno ga je uništio upravo Todorić), a najkasnije do 2019. urušit će se Todorićevo poslovno carstvo. Da se i ne govori o propasti mnogih drugih domaćih tajkuna počevši od Miroslava Kutle pa dalje. Tu jednostavno mena sreće ni blagoslova. Štono bi rekli tzv. obični ljudi, kako došlo tako i otišlo. Ili rečeno drastičnije, oteto prokleto.

VL
MA
Malenkost
10:30 19.03.2017.

Klasika Balkana, prije 40 G to smo citali i o Fikretu i Agrokomercu, dakle samo druga Regija i ime ali isti napuhani balkanski scenariji. Tako je to na Balkanu. HR je Balkan i iz dana u dan sve dublje u toj regiji, po znanju, ekonomiji, mudrovanju, nemaru, baksis Mentalitetu, korupciji, mitu, kupovanju titula i diploma, po iseljavanju to preostale pameti, ... . Sve Vlade se samo zaduzuju i tome, logicno, dolazi uskoro kraj.

VL
HR
hrza
06:28 19.03.2017.

Divno. Sad ćemo mi svi iz proračuna spašavat nekog kojeg smo godinama gledali kako se bahati sa vilama i jahtama i živi u izobilju.

VL
DO
doktorica
09:05 19.03.2017.

Ja gotovine nemam, jedino što imam su dionice Agrokora,......prekrasno baš kao i Kutle!

VL
SI
siskic
12:50 19.03.2017.

gradio ga je na pretvorbi i privatizaciji uz blagoslov politike. koje sposobnosti i znanje? što su građani hrvatske stvarali stoljećima i što je bilo najkvalitetnije to je taj tajkun prigrabio sebi i obitelji i političkim mentorima. puste državne jasle koristio je šakom i kapom. ovaj jadni i napaćeni narod plaćao je svu raskoš ovog hrvatskog faraona. inače da se zna 1989 u plavoj kuti u krugu zagrepčanke prodavao je cvijeće. čudi me da je o ovoliko izdržao uz ovoliko bahaćenje i lukzuzan život, no vlasti su mu to omogućavale sa našim parama. pušing rođo.

VL
RS
rasta sev
12:32 19.03.2017.

Agrokor je napuhani balo koji se ozbiljno zatresao kada više nema mogućnosti za novim akvizicijama odnosno kreditima.Nije u mogućnosti stabilizirati poslovanje na sadašnjem nivou jer nema pokrića u realnom poslovanju. Kompanija će se najvjerojatnije rastočiti na svoje sastavnice među kojima ima onih s dobrim poslovanjem ali su opterećene raznim neuravnoteženim zaduživanjem kod banaka i ostalim financijskim institutima.Jedini profiter na kraju biti će "režiser" Todorić jer za ništa ne garantira osobnom imovinom.Znači cijelih zadnjih 26 godina mlati tuđim .urcem po trnju i na kraju izgubiti će firmu ali zalihe keša su na sigurnom.

VL
OD
odraneol
11:17 19.03.2017.

Pročitavši "tekst" o Todoriću, došla mi suza na oko! Eto, više mu ni otac Ante nije bio u zatvoru je je klepio 6 mil. DEM u Agrokombinatu već zbog hrvatstva. A poslije je taj, žigosani hrvatski nacionalist, radio bez frke s pola socijalističke Juge!? Ima i još jedna fora u tekstu! Lijepo piše kako ondašnji socijalizam nije poznavao privatno vlasništvo!? Usput se može i saznati kako su u ono vrijeme najvišu cijenu postizal nekretnine u , pazite ovo, Božjakovini! Imaš kuću u Božjakovini - dobiš kredit kakav ti god reba! Imadoa još! Sve u svemu, baš duhovit "tekst", idealan za nedjeljnu razbibrigu i dobro raspoloženje!

VL
SE
Semiramida
08:54 19.03.2017.

Neće propasti Todorić, propasti će sve povezane firme. On je izvučeni novac pospremio na sigurno, osigurao je peto i deseto koljeno, osim ako ne prokockaju lovu u Vegasu. Kaže da nema gotovine...nema jer je pokupovao nekretnine i bio zauzet preuređivanjem Kulmerovih dvora koji su mu darovani. Te mutne poslove treba preispitati, također. Treba tu para za opremanje luksuznim kerefekima i treba objesit silne lovačke trofeje po zidovima.

VL
PH
Petarstijena-HR
12:05 19.03.2017.

Više volim HR prehrambene proizvode koji su uglavnom u Konzuma, puno su kvalitetniji i bolji, nego li sve ono smeće što se prodaje u Interspara i Kauflanda, umjetno voće i povrće, sve istih dimenzija u milimetar tzv. GMO proizvodi, bez okusa i mirisa...

VL
Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
09:40 19.03.2017.

Puno značenje HDZ slogana "imamo Hrvatsku".

VL
PH
Petarstijena-HR
12:36 19.03.2017.

Da Todorić nije preuzeo sve te tvrtke, one bi doživjele sudbinu poput ostalih likvidiranih i uništenih tvrtki u RH, samo Todoriću možete zahvaliti što vam održava ekonomski sustav u Hrvatskoj i turizmu, ništa više nemate...

VL
SU
sudac200
12:19 19.03.2017.

isto kao i svi koji su oteli imovinu od ubijenih Hrvata. Otac mu je bio komunist-ubojica a on se okoristio položajem 1991. isto kao i ostali kriminalci kojima će prije ili poslije suditi narod, ako već korumpirano sudstvo neće.

VL
ŽO
žoržet
19:20 19.03.2017.

dječak iz božjakovine bio je pripadnik tzv. crvene buržoazije koji je odrastao na pantovčaku. tata mu je bio istaknuti član partijskih nomenklatura, kao uostalom i josipovićev i sam tuđman. samo što je zglajzao u zatvoru, i to ne radi toga što je bio 'proljećar', kako se već godinama frizira gazdina biografija, nego zato što je kroz poslovanje agrokombinata i trgujući karanfilima veliki dio društvenih para zamračivao i stavljao u svoj džep: nažalost, izgleda da mi hrvati to smatramo vrijednošću kapitalizma, odnosno snalažljivošću i poduzetničkom pameću. jer, za ovo što se sad togađa zasigurno nije glavni krivac ova nezajažljivo ambicozna predatorska 'cvećka', nego sve državne garniture koje su mu dopuštale da se 'razvija' unatoč neplaćanju dobavljača, kašnjenju s poreznim obvezama, koncentracijom mimo zakonski dopuštene, eksploatacijom radnika neplaćanjem prekovremenih te isplatom dijela plaće u vlastitim bonovima itd., itd. priča o tome kako se domogao dobrog dijela današnjeg portfelja spada pak u pljačkaško-privatizacijski horor devedesetih, a jedini je tračak svjetlosti što nije, poput drugih tutli&mutli&kutli, proćerdao baš sve čega se domogao...

VL
BE
berava
17:44 19.03.2017.

Pomaze mu vanbracni sin a decko se nakrao dok je bilo vrijeme privatizacije.Decko bezocno laze.Neka nam kaze zasto je odjednom u banani i gdje su zavrsili novci.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.