Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za one čiji je dom stradao u potresu

Kako do kondenzacijskog bojlera? Provjerite koji su uvjeti i postupak

Bojler
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.06.2020.
u 09:25

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera. Program je namijenjen sufinanciranju energetski učinkovitih bojlera u kućama i stanovima koji su 22. ožujka uslijed potresa pretrpjeli oštećenja. Mogu se prijaviti građani s područja Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

- Građani će, uz maksimalno pojednostavljenu proceduru prijave, moći dobiti do 80% sufinanciranja odnosno do 8.000 kuna po bojleru, a prijavljivati se mogu preko sustava za e-prijavu, poštom ili na prijemni ured Fonda. Na internetskoj stranici www.fzoeu.hr dostupan je i novi sustav za e-prijavu na javne pozive Fonda.

Video: Potres u Zagrebu

Prije podnošenja elektronskih prijava, korisnici trebaju izraditi svoj korisnički račun, koji će nakon toga moći koristiti i za ostale Fondove programe sufinanciranja - objasnio je u emisiji Dobro jutro Hrvatska Branislav Hartman, voditelj programa sufinanciranja kndenzacijskih bojlera, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i naglasio kako je predviđeno 41 milijun kuna, sufinanciranje je do maksimalnih 8.000 kuna, dakle radi se o 52.000 bojlera.

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati. Zainteresiranim građanima je na taj način osigurano dovoljno vremena za pripremu sve potrebne dokumentacije. Osim prijavnog obrasca s osnovnim podatcima o prijavitelju, trebat će priložiti dokaz vlasništva kuće ili stana, dokaz da je zgrada oštećena u potresu te ponudu, predračun ili račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja plinskog kondenzacijskog bojlera, koji ne može biti stariji od 22. ožujka ove godine.

Nakon što korisnici dostave račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja te dokaz o plaćanju istog, u roku od 30 dana mogu očekivati ugovorena sredstva za kupnju kondenzacijskog bojlera.

Komentara 1

IM
Immanuell
09:42 11.06.2020.

Kako? Platiš i odvezeš doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije