Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i vlada je odgovorna

Kajin: Polančec ne može biti Pedro za sve

kajin
Patrik Macek/PIXSELL
11.05.2010.
u 12:39

- Preprodaja struje morala biti regulirana ugovorima "s međunarodnim elementima", za koje je morala znati Vlada, tvrdi Kajin.

Polančec ne može biti Pedro za sve i ne smije se pravosuđe koristiti za unutarstranačka obračunavanja jer će se onda buduća Vlada baviti ponašanjem sadašnjih članova Vlade - kazao je Damir Kajin, predsjednik Kluba zastupnika IDS-a na konferenciji za novinare održanoj u Saboru.

Neshvatljivo je da su svi svjedoci, njih 50, relevantniji od onih koji su donosili odluke. Uvjeren je da je uži kabinet Vlade morao znati za ugovore između HEP-a, TLM-a i
Aluminija.

- Preprodaja struje morala je biti regulirana ugovorima "s međunarodnim elementima", za koje je morala znati Vlada.

Kajin se usprotivio i sindikalnom prijedlogu brodograđevnog holdinga, ocijenivši da bi naštetio jedinom uspješnom brodogradilištu kao što je Uljanik. Osvrnuo se i na odlazak premijerke i članova Vlade na Bleiburg, a smatra da bi "primjerenije bilo da je tamo otišao Vladin savjetnik za EU integracije" te smatra da bi Sabor trebao preispitati pokroviteljstvo nad obilježavanjem obljetnica bleiburške tragedije.

Kajin kaže da je riječ o "ustaškom derneku" te dodaje da je, iako je na križnim putevima stradalo mnogo nedužnih civila, među stradalima "bilo i puno krivih", vojnika poražene vojske.

Ustvrdio je u svom stilu da na Bleiburgu nije bila hrvatska, nego kvislinška vojska te da je hrvatska vojska bila jedino ona partizanska vojska".

Kajin se usprotivio Vladinoj ideji novog teritorijalnog ustroja Hrvatske, koja predviđa ukidanje nekih županija, gradova i općina, kao i brdsko-planinskih područja. 

Komentara 17

OP
opančar
14:32 12.05.2010.

tako je kajin imaš pravo, nedaj se zahebavat glupim hadezeovcima.

OB
-obrisani-
12:51 11.05.2010.

konacno jedamput nekaj pametnog od kajina inace je on poznat po tome da bi zrtvovao brata-ali ne i sebe, a znademo iz biblija kaj je napravi bratu.

BA
barbar
13:59 11.05.2010.

drugu Tiituforever Neka vaš dragi Kajin kaže istinu o svom stranačkom šefu i županu Jakovčiću kad je toliki ljubitelj pravdoljublja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije