Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kajin: Nakon mraka koji vlada, Hrvatima konačno mora svanuti

Da, ja vidim sve crno i pun sam pesimizma, ali kao predsjednički kandidat nudim da se upali svjetlo. Ali ne kao 90-ih, nego na način da će se najprije nekome smračiti kako bi ovome narodu nakon toga moglo i svanuti, rekao je Kajin.
28. listopada 2009. u 13:55 100 komentara 5 prikaza
Damir Kajin
Foto: Goran Kovačić

Da, ja vidim sve crno i pun sam pesimizma, ali kao predsjednički kandidat nudim da se upali svjetlo. Ali ne kao 90-ih, nego na način da će se najprije nekome smračiti kako bi ovome narodu nakon toga moglo i svanuti. Govorite da vidim sve crno, a zar nabava kamiona nije najveće moguće crnilo, to je živi mrak. I Podravka je živi mrak. Hrvatska elektroprivreda gdje smo izgubili milijardu i 400 milijuna kuna ne da je crnilo, nego živi mrak. Brodogradnja je živi mrak - rekao je danas u Saboru IDS-ov zastupnik Damir Kajin.

Na ovaj "mračni govor" ideesovca Damira Kajina danas je u Saboru inspirirala rasprava o izvještaju rada Nacionalnog odbora Podravke u prvih šest mjeseci ove godine. Logično, zbog slovenske blokade mogućnosti odbora bile su "mršave". Ili kako je opet ideesovac Kajin to slikovito objasnio "zahvaljujući Sloveniji, i još nekim zemljama, korupciji u Hrvatskoj i malo koketiranja s filoustaštvom, Hrvatska nije mogla niti naprijed niti nazad kada je riječ o Europskoj uniji. A s obzirom da prijedloge arbitražnog spora Vlada RH čuva k'o "zmija noge", možda i idućih šest mjeseci mogućnosti odbora budu "mršave".

Zato je predsjednica odbora Vesna Pusić sa saborske govornice zamolila premijerku Jadranku Kosor da sporazum da na uvid barem odboru da parlament može vršiti svoju funkciju.

- To je nešto što moramo imati - poručila je Pusić.

Klubovi zastupnika SDP-a i HNS-a nisu prihvatili godišnje izvješće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja podnesenog u Saboru. Štoviše, pitaju se ima li takva agencija uopće smisla s obzirom na podatak da je u godinu dana riješila svega 238 predmeta što znači da je jedan zaposlenik agencije u prosjeku riješi svega 9,36 predmeta.

Richembergh: Riješiti 9 predmeta godišnje ja zovem banjom

- To je naprosto nevjerojatno da onima koji rade na poslovima iz područja tržišnog natjecanja, kada se oduzmu svi neradni dani, treba u prosijeku puna 24 radna dana da riješe jedan predmet. A onima koji rade na poslovima iz područja državnih potpora punih 30 dana da riješe jedan predmet. Riješiti devet predmeta godišnje! E, to je ono što ja zovem banjom - čudi se haenesovac Goran Beus Richembergh.

Ideesovac Damir Kajin pita se treba li Hrvatskoj sa 4,5 milijuna stanovnika toliko agencija ili je možda ipak došlo vrijeme da se počne razgovarati ne samo o tome koja općina može sama sebe financirati nego i da, kaže Kajin, radikalno redizajniramo mrežu radnih agencija, ministarstava... Oporbeni zastupnici zamjeraju Agenciji nerješavanje otvorenih pitanja u području trgovine na malo.

- Danas se razni kiosci pretvaraju u trgovine svega i svačega kao i benzinske pumpe. Oni postaju nelojalna konkurencija pravim trgovinama - rekao je Kajin. 

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
  • leroy:

    što trijezan misli pijan govori

  • c-192:

    28.10.2009. u 14:33h snovak45 je napisao/la: Nevjerojatno koliko nam mediji uporno i pristrano i nekritički svakodnevno naturuju jednog potpuno sporednog političara, koji nema baš nikakve predsjedničke pa čak ni IDS stranačke šanse. ajmo se kladiti da će taj sporedni političar ... prikaži još!ar ostvariti bolji izborni rezultat nego hebrang!

  • jarac:

    E moj crveni kajinu crno ti se piše,