Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kada trenirani da ruše i osvajaju uče upravljati na živim ljudima

Političke funkcije često su sinekure, ne bira se po menadžerskoj kvaliteti, nego po pripadnosti i podobnosti. I zato je obnova stajala, a Zagreb se punio smećem

Komentari 33

Avatar Idler 3
Idler 3
09:24 29.01.2023.

Kratko i jasno i se točno ! Problem je kaj je to bilo jasno i prej izbora al naš puk je redovito "protiv", a rijetko "za" i to je to.

VL
DU
Deleted user
09:42 29.01.2023.

Sami smo si krivi što imamo lokalne političare na full time - npr. u Švicarskoj su lokalni političari na pola radnog vremena i to se dobro gleda, iz smjera glasači, što su radili prije kandidiranja. I što i kasnije rade na preostaloj pola radnog vremena poziciji. Drugim riječima, netko je bio vrlo uspješan u Parkovima i nasadima - pa se kandidirao kao takav na neku gradsku funkciju, izabrali ga - opet je pola vremena na "staroj funkciji". Jer lokalna i visoka politika su dva različita svijeta - što trebaju nekome svađe i zdrahe oko kanalizacijskih kolektora, pranja ulica noću itd. itd. Za to treba umješnost, da ne velim organizacijski dar. I još nešto, mislim da se tako radilo jedno vrijeme u Rogoznici - komunalni radnici na plaći, a rukovoditelji kom. službi njima upravljaju i daju im dnevne zadatke, ali neplaćeno. I to je jedna od formula...

VL
UV
Uvijeksevratim
10:51 29.01.2023.

90 posto građana koji su dali svoj glas platformi Možemo! danas žali jer su očigledno bili nasamareni od strane tih diletanata i neradnika. Možemo! na sljedećim izborima zajedno s SDP-om idu tamo gdje im je i mjesto - u ropotarnicu povijesti.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:34 29.01.2023.

Izvrstan clanak. U stvari imam jos mrvu simpatije prema Mozemo i posebno Tomasevicu u nadi da ce se naci intelekta kod njih koji je jaci od uvjezbane/kondicionirane ideologije. Ali evo, do sada nista , samo floskule i naravno drugi su krivi. Naprimjer oni koji posjeduju sposobnost ispuniti obrazac, zatraziti i dobiti EU poticaje. Nazalost kao pokret su daleko vise propast nego neka pomoc. Bandic je bio vaki i naki ali je neke stvari rjesio za 5 minuta a neke za dan dva. Jer je bio sposoban. Ovi su prethodno sve znali ali kako vidimo nista ne rjesavaju povlace diletanticne poteze. Mozda ipak najbolje da opet postanu jednostavno aktivisti i sole nam pamet bez osobne odgovornosti. Jer ovako na vlasti samo spaljivaju novac naroda daleko vise od "zlocestog" Bandica ali bez ikakvog dobrog rezultata. Najgore mi je da imamo na desnici slicne galamdzije koji su slicno bucni i slicno nesposobni kada moraju sami nesto raditi. Ali nas narod djelomicno eto voli nasjedati na takve. Jedina mi je utjeha da je u drugim zemljama slicno. Recimo Njemacka i posebno Berlin su jako slicni slucajevi.

VL
SA
sasha68
16:03 29.01.2023.

napokon, lik je zaduzio grad u povijesti nezabiljezenim ogromnim kreditom ali ni to nije sve uzeo ga je usred inflacije na promjenjivu kamatu da gubimo milijune samo kamata, ni to nije sve nego dao i najbolju zemlju i odmaralista grada u zalog...u ladici mu stoje projekti za vio cijevi a on i dalje hoće dić nama cijenu vode umjesto da to aktivira...u 12.mj podize plaće direktorima i sefgicima za skoro duplo ali radnicima cistoće tvrdi da se morat dić cijenu građanima da oni dobiju crkavicu...pripuz dobio 4 x veće ugovore nego sa bandićem a bogm dobio i plave vrećice i zaradu od njih..itd itd

VL
PA
Pahor
16:38 29.01.2023.

Baš tako. Na vlasti su ljudi koji cijeli život parazitiraju. Nesposobni za išta drugo osim isisavanja organizma na koji su se zakačili

VL
UJ
ujna
10:11 29.01.2023.

Gle čuda od članka(!! Ja kada sam to sve napisao u komentaru dobio sam žuti karton, kako to, kako to?

VL
DU
Deleted user
11:21 29.01.2023.

E moj Ivankoviću tebe i ove koje ovdje više brine smeće nego lopovluk na svim razinama društva ste nebitni jer stalno skrećete pažnju sa bitnoga a to je da je i premijer umočen u lopovluk, da ministar financija umjesto da smanji porezna opterećenja on ide oporezivati napojnice, da neki inspektor u Splitu radi protiv zakona samo da našteti sadašnjoj vlast u Splitu i dalje. Još jednom nakon 30 godina nadmetanja glupih tema to vam više ne prolazi. Država je nefunkcionalna jer služi samo onima koji podržavaju lopove.

VL
MA
Marakes
18:05 29.01.2023.

Hahaha...a Bandic je bio menader i piduzetnik od rodenja. I Plenki je piduzetnik

VL
DU
Deleted user
12:18 29.01.2023.

Menađerska struktura u javnim poduzećima, na lokalnoj i državnoj razini? Utopija. Ma kako bi samo politički prošlo to da se tom upravljačkom kadru daju tržišne plaće?

VL
SL
slavenZadravec
20:42 29.01.2023.

Niti prva niti posljednja hrvatska vlast koja ne ispunjava očekivanja. Ustvari tako je od početka devedesetih. Sjetimo se samo Tuđmanovih obećanja o životu kao u Švicarskoj, a dobivene kriminalne pretvorbe / pljačke, zaostajanja za usporedivim državama i nepotrebnog rata.

VL
Avatar Cohen
Cohen
17:00 29.01.2023.

Samo ti trubekaj, Ivankoviću. Što je više kleveta i laži -........ Zrela, dobra lubenica je crvena iznutra. Tobožnji "eksperiment na živim ljudima" je obična hiperbola iščupana iz sfere medicine i pljusnuta na gradsku upravu. Nigde ozljeda, nekmoli smrti. Nebitno akoo usput izdahnu realitet i istina. Oni koji hvale Bandićeve "sposobnosti" u brzini rješavanja stvari apstrahiraju činjenicu da je imao 20 godina za predenje mreže "suradnika". Rimčeva i Žalac daleko manje vremena od njega, pa se ipak hvale svojim mrežama, kao ključnim resursom, na kojem počivaju stranačke i pojedinačne malverzacije.

VL
MU
MUNJA5
10:13 29.01.2023.

Ma da, ono prije MOŽEMO je bilo sasvim u redu i ništa nije trebalo ni pokušati promijeniti. Trebalo je samo unaprijediti korupciju, nepotizam, uhljebizam, populizam, krađu, svojatanje, uvoz ljudi, ..... sve je bilo bajno a onda su ovi iz MOŽEMO i većina građana Zagreba napravili glupost samo im to još nitko nije do sada rekao. Jasno, novinar je bio toga svjestan od početka samo "glupi" građani Zagreba baš žele promjene.

VL
Avatar Boycie1
Boycie1
12:06 29.01.2023.

Sva sreća pa nam je Premijer dokazani poduzetnik i menager jel tako Ivankoviću ?

VL
HI
HiroGlifi
09:40 29.01.2023.

Šta kažu Ivanković i VL o masovnim pljačkama i namještanjima poslova pod inicijalima AP? Ništa? Čudnog li čuda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.