Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlad i perspektivan

Kada otvorite Instagram ovog gradonačelnika iznenadit ćete se

Josip Budimir
Dusko Mirkovic/PIXSELL
27.10.2018.
u 13:33

Nastojao sam profil zadržati autentičnim i isključiti političku promociju za koju postoje i drugi načini i modeli - kaže Budimir

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir kao i većina političara koristi društvene mreže. No, kada netko otvori njegov Instagram profil poprilično će se iznenaditi. Nitko ne bi rekao da se radi upravo o gradonačelniku. Uglavnom objavljuje fotografije na kojima je sa svojom nogometnom ekipom, u društvu prijatelja... Inače Budimir je bio najmlađi čelnik jednog grada u Hrvatskoj. Ta titula je sada pripala Daliboru Bišćanu iz Hrvatske Kostajnice.

- Na funkciji gradonačelnika sam već gotovo 5 godina kroz dva uzastopna mandata, a korisnik društvenih mreža još od srednjoškolskih dana. Iz mog Instagram profila, sudeći po objavama, ne može se zaključiti da obavljam tako odgovornu funkciju. Instagram profil pokazuje da jednu mladu osobu, tada 25-godišnjaka, pozicija čelnika jednog od gradova RH nije nimalo promijenila. Dapače, da je čvrsto na zemlji i želi biti drugačiji od ostalih te mijenjati ustaljene stavove, percepcije i mišljenja o gradonačelnicima, političarima te dužnosnicima općenito. Posebno me inspirira kad se generalizira i etiketira pa nas se naziva lokalnim šerifima, kriminalcima, da ne upotrijebim neku težu riječ. Stoga je Instagram profil svojevrsna prezentacija dijametralne suprotnosti toga i onoga što zapravo ja i jesam – sasvim običan mladi čovjek sa svim svojim manama i vrlinama koji ima obvezu kvalitetno i odgovorno upravljati svojim gradom, raditi na njegovom rastu i sveobuhvatnom razvoju te poboljšanju standarda i uvjeta života svih svojih sugrađana - kazao nam je Budimir o profilu.

Dodaje da nastoji biti jedan od svojih sugrađana, prijatelja i nipošto se ne želi izdvajati i tražiti poseban tretman samo zato što je gradonačelnik. - Trudim se biti pristupačan svima te iskren, pošten i otvoren, kako sam i odgojen - kaže.

- Moj Instagram profil sadrži obiteljske fotografije, fotografije izlazaka, nogometnih utakmica te općenito svakodnevice u kojoj se nalazim bilo da je poslovnog ili društvenog karaktera. Bez imalo skrivanja i prezentiranja onako kako bi drugi htjeli i kako je politički mudro. Nastojao sam profil zadržati autentičnim i isključiti političku promociju za koju postoje i drugi načini i modeli - naglašava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#derbi#poljud#niko_kao_hajduk_iz_splita#hžv🔴🔵

A post shared by Josip Budimir (@budimir_josip) on

Kaže da odgovara na poruke, kako one poslovnog, tako i one privatnog karaktera. - Često dobijem poruke koje su vezane uz posao, iako profil nije sadržajno vezan uz isti, ali nastojim odgovoriti na sva ona pitanja koja su konstruktivna, odnosno ozbiljna. Ako mi netko pošalje poruku koja je privatnog karaktera, također odgovorim ako je poruka primjerenog sadržaja jer to smatram pristojnim, a one degutantne i neprimjerene poruke jednostavno ignoriram - kaže gradonačelnik Kutjeva.

Od kuda mu inspiracija za hashtagove koji se mogu naći uz njegove postove kaže:

- Inspiracija na njihov odabir mi je trenutak ili mjesto gdje je fotografija nastala. Osjećaji koji me prožimaju ili neka poruka koju želim poslati bez ustručavanja i razmišljanja hoće li se nekome svidjeti, naravno u granicama bontona i pristojnog ponašanja, bez vrijeđanja i napadanja -.

Ima i Facebook stranicu koja je poslovnog karaktera. - Kao gradonačelniku obveza mi je biti otvoren prema javnosti i sugrađanima te ih informirati o svim aktivnostima, programima i projektima koji se provode u gradskoj upravi te stoga imam službeni profil preko kojega objavljujemo informacije koje su od značaja našim građanima - kaže. Ima privatni Facebook profil koji je, kao i Instagram, pretežno apolitičan te sličnog sadržaja i objava.

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Na to da je jedan od zgodnijih gradonačelnika kaže da je to za njega svojevrsno iznenađenje. - Smatram da postoje puno zgodniji kolege gradonačelnici. Možda je moja prednost u odnosu na ostale mladost, ali teško da po ovom pitanju mogu biti objektivan stoga prepuštam drugima da procjene - kaže Budimir koji nam se zahvalio na komplimentu.

Video: Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

Komentara 7

HR
Hrvatska
14:02 27.10.2018.

Pametan i skolovan decko.

Avatar rubinet
rubinet
13:42 27.10.2018.

neka mladih u politici..ove metuzaleme sve ukloniti!

TR
TrvtkoKomadina01
16:32 27.10.2018.

i božo je nekada bio najmalđi gradonačelnik, pa se pokazalo da je samo obična vucibatina što laprda. U politiku nikada ne bi smjeli ići oni koji u životu nisu stvorili i ostavili nešto iza sebe. poput pernara, sinčića, bere, mavasa,, glavonoševića i brojne slične parazitske bagre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije