Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Kada krenemo naprijed, nešto nas povuče natrag. Novi početak je lijepa stvar, ali mi smo ih imali previše'

Živimo ovdje i borimo se da nam u društvu najjačih i najuređenijih država u svijetu, u Europskoj uniji, bude što bolje i da ovakvi udari kakav je bio zadnje godine, kada se već dogode, na nas kao narod, kao naciju, kao obitelj i kao zajednicu utječu što je moguće manje poručio je predsjednik Milanović vojnicima
26. veljače 2021. u 13:38 12 komentara 2702 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Ured predsjednika
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjedni Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice Počasno-zaštitne bojne, koja je održana u Uredu predsjednika Republike, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović obišao izložbu "Hrvatska svijetu" Komentirao i slučaj diskriminacije Milanović o Vrhovnom sudu: Travestija, ta bijedna gluma gdje si stavljamo periku i štikle...

Čestitajući pripadnicama i pripadnicima Počasno zaštitne bojne njihov dan, predsjednik Milanović izrazio je nadu da život sada polako ide u normalu, godinu dana nakon vijesti o prvom slučaju virusa COVID-19 u Hrvatskoj.

"Iza nas je mukotrpna godina. Mukotrpna i financijski, jer naša zemlja svaki puta kada malo uhvati daha, energije i krene naprijed, nešto nas povuče natrag. Novi početak je lijepa stvar, ali mi smo ih imali previše ovih trideset godina“, istaknuo je Milanović izrazivši uvjerenje da je ono što je pred nama samo dobro, napredno, izazovno i rad na poboljšanju već dostignutih visokih vrijednosti i kvaliteta.

"Kao država, dajemo sve što možemo da Hrvatska vojska bude moderno opremljena ali da ljudi vide smisao i dubinu u poslu kojeg rade, jer ovo nije posao ovo je poziv. Ovo je način života kojeg živite“, rekao je predsjednik.

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović obišao izložbu "Hrvatska svijetu" Večernjakova izložba Milanović na izložbi Hrvatska svijetu: Odlična je, sviđa mi se ideja i realizacija

Pripadnicima Počasno-zaštitne bojne poručio je da čuvaju Hrvatsku. "Čuvajte stabilnost, mir i jednu ravnotežu u kojoj Hrvatska, zemlja sličnosti i različitosti među svojim ljudima živi i ide naprijed. Živimo ovdje i borimo se da nam u društvu najjačih i najuređenijih država u svijetu, u Europskoj uniji, bude što bolje i da ovakvi udari kakav je bio zadnje godine, kada se već dogode, na nas kao narod, kao naciju, kao obitelj i kao zajednicu utječu što je moguće manje. Da nas malo ili nimalo ne izbace iz ravnoteže. Ostanite ono što ste uvijek bili - elitna postrojba Hrvatske vojske u službi i vjerni domovini“, zaključio je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH u svom obraćanju.

Uz sudjelovanje ministra obrane dr. sc. Marija Banožića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admirala Roberta Hranja i zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, na svečanosti su dodijeljena odlikovanja, pohvale i nagrade pripadnicima Počasno-zaštitne bojne.

Redom hrvatskog pletera odlikovani su satnica Sanela Lažeta i časnička namjesnica Darinka Kotarski, pohvala Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske uručena je naredniku Nenadu Trglačniku, dalekozorom je nagrađen časnički namjesnik Zdravko Grošinić, pohvala ministra obrane Republike Hrvatske uručena je časničkom namjesniku Krešimiru Nagliću, knjigom je nagrađen skupnik Kristijan Bezić, a pohvala načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske uručena je nadnaredniku Draženu Hlaju.

Video: Milanović o imenovanju predsjednika Vrhovnog suda

Povodom obilježavanja Dana Počasno-zaštitne bojne još su nagrađeni i pohvaljeni sljedeći djelatnici: satnik Dražen Oškera, poručnik Vjekoslav Bilinovac, narednici Ante Biošić, Tomislav Schirato, Danijel Đulabić i Nedeljko Rudež, desetnici Tomislav Džinić, Alen Klarić i Stjepan Novak, skupnica Katarina Švegović, skupnici Franjo Briševac i Dario Božić te razvodnik Zlatko Kuća.

U sklopu svečanosti obilježavanja 27. obljetnice PZB-a izvršen je i pregled Taktičko-tehničkog zbora i predstavljanje sposobnosti postrojbi.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
 • Avatar Edgedancer
  Edgedancer:

  Ali stvarno, sjeća li se tko još tamo od 80-ih da nismo u nekoj krizi?....

 • Avatar manjejeviše
  manjejeviše:

  Natrag nas najviše vuku visoki dužnosnici koji se ne drže zakona. Da li je predsjedniku poznat neki takav ?

 • ivica45:

  Nema nama boljitka sve dok sinovi komunizma kontroliraju situaciju.