Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDNO

Kad uspavaju svoje klince, organiziraju sajam dječje odjeće

mame
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.03.2014.
u 08:54

Tihana Glavica (27) i Nataša Hutinski (44) iz Varaždina, počele razmišljati kako da doskoče kupnji skupe dječje odjeće i opreme pa krenule u organizaciju dječjeg sajma

Ulaganje u dječju odjeću koja se preraste za nekoliko mjeseci s godinama je postajalo sve veće opterećenje za njihov kućni budžet i zato su dvije mame, Tihana Glavica (27) i Nataša Hutinski (44) iz Varaždina, počele razmišljati kako da doskoče kupnji skupe dječje odjeće i opreme.

Dvije su mame tako prije dvije godine na Facebooku pokrenule grupu za razmjenu starih i rabljenih dječjih stvari, a onda su došle na ideju o organiziranju sajma rabljene dječje odjeće.

Pozitivni komentari

- Iako taj prvi sajam nije bio najuspješniji i prijavilo se malo ljudi i prodavača, bilo je i mnogo pozitivnih komentara, što nas je tjeralo da ne odustanemo - prisjetila se Nataša.Drugi sajam je, kažu ove aktivne mame, već pokazao da je njihova ideja pun pogodak, a za sutrašnji sajam, koji će se održati od 9 do 14 sati u hotelu Turist, traži se “stol više”.

- Roditelji su izgleda prepoznali koliko im je korisno da na sajmu kupuju dječju robicu po cijenama od kunu do nekih 40-ak kuna i zato iz sajma u sajam broj prijavljenih prodavača i kupaca raste. Za sutrašnji sajam imamo tako zbog ograničenog prostora prijavljeno sto prodavača, iako je interes bio mnogo veći - kaže Tihana.

Nadaju se da će s vremenom naći prikladniji prostor i svima zainteresiranima omogućiti da sudjeluju na sajmu.- Zbog tako velikog interesa počele smo organizirati sajam svaka dva do tri mjeseca. Svi koji žele sudjelovati neka se slobodno jave na naš mail varazdinskidjecjisajam@gmail.com.Garantirati za mjesto na sajmu ne možemo, ali na svaki mail odgovaramo, makar u tri u noći - kažu organizatorice koje od organizacije sajma, ništa ne zarađuju.

- Nije nam niti cilj zarada, već pomaganje roditeljima da nabave odjeću za svoju djecu po povoljnijim cijenama. Zato je zakup stola točno onoliki koliko nam je potrebno da platimo dvoranu, a ako želimo nešto zaraditi onda i same prodajemo rabljene stvari svoje djece - kažu Tihana i Nataša.

‘Znamo da činimo dobro

’Vremena za organizaciju sajma pronalaze u noćnim satima. Prije nego se djeca probude, ili kad ih stave na spavanje.

- Nije nam teško, jer znamo da radimo nešto dobro i korisno - zaključuju.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kumrovčanin
09:43 24.03.2014.

Ovako lijepu fotografiju može snimiti samo Marko Jurinec.Bravo, ostali sa sjeverozapada neka se sakriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije