Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privođenja u trpinji

'Kad su uhićenja Srba u pitanju, liste se dopunjuju kao po direktivi!'

jovan ajdukovic
Branimir Bradarić
14.07.2013.
u 13:37

Posebno je zabrinjavajuća činjenica da se ni jedan od 15 privedenih nije nalazio na nedavno revidiranom popisu DORH-a, a koji sadrži imena i prezimena ukupno 1557 osumnjičenih osoba za kaznena djela ratnog zločina, kaže Ajduković

Povodom uhićenja mještana Trpinje zbog sumnje u umiješanost u ratne zločine počinjene nad hrvatskih civilima i braniteljima krajem 1991. oglasila se Naša stranka, uz SDSS najjača stranka koja okuplja pripadnike srpske nacionalne manjine istoka Hrvatske i njen predsjednik Jovan Ajduković. 

- Naša stranka iznosi stav kako definitivno nije bilo potrebe da se nakon 16 godina od završetka mirne reintegracije na takav način vrši, primjenjuje i koristi prekomjerna uporaba sile koja sama po sebi nije dobra za održavanje mira i tolerancije na ovim prostorima. Vjerujemo u nevinost uhićenih, a da ovaj naš stav ima osnova potvrđuje i jučerašnje priopćenje DORH-a u kojemu navodi kako je od ukupno 15 privedenih osoba, šest već pušteno. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da se ni jedan od 15 privedenih nije nalazio na nedavno revidiranom popisu DORH-a, a koji sadrži imena i prezimena ukupno 1557 osumnjičenih osoba za kaznena djela ratnog zločina. To se može promatrati na način, da kada su Srbi u pitanju, liste i popisi se stalno i konstantno dopunjuju kao po nečijoj direktivi - kaže odvjetnik Jovan Ajduković ali, kako je rekao, neće braniti nekoga od uhićenih jer zbog ranije preuzetih predmeta, nema vremena.

Ajduković dodaje kako se ne može "oteti dojmu i vjerovanju, kao i ogromna većina Srba s ovih prostora, da ovaj događaj u Trpinji ima eventualnu političku pozadinu i potpis, a možda i pečat". Čelnik Naše stranke poziva stanovništvo općine Trpinja na mir i razum te izražava "vjeru i nadu u nevinost naših privedenih sunarodnjaka".

>>'Licemjerno je od Pupovca što se čudi jer nije dobio Nikolićev poziv'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije