Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

'Kad se izbrišu lažna prebivališta, u Vukovaru neće biti uporišta za ćirilicu'

'Nitko ne želi reći istinu, no ja mislim da već u ovom trenutku, izbrišu li se sva lažna prebivališta, srpska manjina u Vukovaru nema tih 30 posto', kaže Orepić

Komentari 38

FA
Fake
05:35 13.08.2016.

Nema više Lastinih autobusa.Sada će pupi dobiti srčani.

VL
TH
Thunderstrike
06:04 13.08.2016.

Pozdrav, novi sam na sajtu. Srbin sam, nisam nacionalista, jednako volim i postujem Srbiju i Hrvatsku, u kojoj sam rodjen. Zanima me jedna stvar, za sve koji su za takve Srbe da daju plus, koji nisu minus...

VL
IC
Icek53
06:45 13.08.2016.

Lazna prebivalista rjesit od Vukovara do Prevlake.Ako se nesto rjesava onda to mora biti posteno prema svima u interesu Hrvatske..

VL
DU
Deleted user
06:43 13.08.2016.

Jeftino podizanje tenzija od strane (cetnika sa Iblerovog)dovelo je do toga da se vec godinama bavimo pitanjem citilice , bez potrebe.Zakon se treba postovati ali ne na stetu vecinskog naroda.Ignoriranje clanka 8., batinanje Hrvatskih branitelja, uvodhenje u Hrvatsku policiju aboliranih cetnika , govori sve o pravoj namjeri sdp cetnika . Ukinuti aboliciju i problem je rijesen.Svatko mora odgovarati za svoje postupke. Pa bili to Branko Gcic ili Milanka Opacic , za koje postoje i dokazi.

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
07:20 13.08.2016.

1.Orepić podvaljuje Hrvatskoj. 2.Ćirilica je već u Vukovaru na osobnoj razini omogućena pripadnicima srpske manjine, zahvaljujući velikodušnosti hrvatskih dragovoljaca i branitelja.Uz još 12 manjinskih prava 3. Na natpisne ploče ćirilica jednostavno ne može jer nije zadovoljen čl.8 UZoPNM, bez obzirazira na broj pripadnika nacionalne manjine. 4.To je potvrdila i odluka Ustavnod suda.

VL
KA
kacavenda
07:38 13.08.2016.

Sto ce sada svasticar ostoja

VL
SK
skypilot
08:25 13.08.2016.

A tko će Srbima pokupiti ilegalno oružje? Trebao bi drug zastavnik ali on se boji "narodnog" ustanka kakvog četnici slave u Srbu.

VL
SA
santos008
07:04 13.08.2016.

Nema brisanja,neda Sabahudin i Ostojic.

VL
HR
hrza
07:18 13.08.2016.

Znači lažnjaci izvisili.

VL
DU
Deleted user
09:47 13.08.2016.

dobar potez, isto tak zabraniti biranje subotom i nedjeljom pa ako nije dosta produžiti do u ponedjeljak bosancima i hercegovcima, i konačno ukinuti dvojna državljanstva, udariti visoke kazne za lažna stanovanja u hrvatskoj,...

VL
FR
Freedooom
07:08 13.08.2016.

Stalno se dizu tenzije oko srba! Imam osjecaj da se to radi namjerno a ne rijesavaju se bitnije stvari. Imamo sdp, ciji vodja otvoreno govori protiv hrvatske. Imamo hdz koji pljacka hrvatsku, imamo sudstvo koje je koruptno do maksimuma. Imamo slucaj perkovic, kojeg su podrzavali i sdp i hdz i antu nobila koji placa nula poreza. Mesica koji u svemu vidi ustase. Imamo huligane, koji ne odgovaraju zbog svastike. Imamo mlade ljude koji se drogiraju a nikakve preventivne strategije. Imamo neefikasnost na svim razinama i svim porama u drustvu. Stanje maralne svijesti jako nisko. A mi se uhvatili srba, srba pa srba. Pa i oni srbi koi bi prihvatili i prihvacaju Hrvatsku ne osjecaju se ugodno nakon svega. A mislim da su srbi najmanji Problem i kada bi se rijesile ostale stvari, svima bi bilo bolje. Ovo je jadno! A zasto je to tako? Kakav narod takva drzava! Ups.. ovo nisam smio rec al omakelo mi se 😷

VL
HR
hrza
07:16 13.08.2016.

Samo da neode u minus broj stanovnika?

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
10:05 13.08.2016.

ništa to mene ne ćudi svaka vlast je manipulirala s brojem biračkog tjela već poznato isto su prije radili i hdezejovci i vozili na sve strane ljude al mi je ćudno da se o tom stalno prića i nikako ne stane na kraj a to s srbima je prevršilo mjeru i toćno je da kad bi se sad to ustvrdilo a itina je onda bi neko trebo od bivše vlasti snosit poslijedice al neće i to samo pokazuje u kakvoj uređenoj i pravnoj državi živimo i još ćemo zahvaljujući politićarima koji nas truju bez milosti jer pojedincima nije mjesto isto kao i meni uopšte u politici s svojim ispadima jer su prosti kao koćijaši i krajpjesmice o poštenju jednih i drugih .kad im trbaju glasovi onda ne prežu od nićeg a narod i dalje trpi i nemože ništa tu napravit bar za sad

VL
MA
majmudin
06:12 13.08.2016.

tko je napravio reorganizaciju MUP-a? supljaca koja nikada nije bila blizu policijske postaje i nema blage veze o ustroju MUP-a..Orepiceva fufa..policija vise nece garantirati gradjanima nista. bit ce na razini komunalnog redarstva.

VL
Avatar Retardo
Retardo
01:37 13.08.2016.

Temelj sa određivanje postotka Srba u Vukovaru jest popis stanovništva, i to rubrika "nacionalnost", a popis stanovništva nema nikakve veze s prebivalištima. Iako je Orepić JNA podoficir, dakle osoba s brojnim ograničenjima, čak ni on nije toliko limitiran da to ne bi znao. Znači, podoficir laže i namjerno mulja po uzoru na svog prethodnika Ostojića, vrlo pokvareno i vrlo perfidno. Ovo kaže: "Ako je to jedino uporište za korištenje ćirilice u Vukovaru, nakon ovoga toga uporišta više neće biti. ". Dakle, namjerno se pravi nevještim i sam sebi postavlja pitanje "ako", iako vrlo dobro zna da podaci o prebivalištima nisu nikakvo uporište, a još manje jedino.

VL
DE
dernek
13:39 13.08.2016.

Kasno jer se u Vukovaru ugasio zivot jednog branitelja samo sto tadasnja vlast na silu i bez ikakvog pokrica htjela nesto progurati i Vukovar osramotiti i poniziti za to bi neko iz predhodne vlade trebo odgovarati.

VL
Avatar ninnna
ninnna
22:45 13.08.2016.

Brisanje lažnih prebivališta u Vukovaru biće veći problem za Hrvate nego za Srbe.

VL
VA
vapor
12:33 13.08.2016.

To smo svi znali, jedino se čekalo da netko od odgovornih političara to promuca. Zašto se čekalo ovoliko dugo ostaje (za mene) tajna?! A Thunderstrikeu - Srbinu koji živi u svojoj domovini Hrvatskoj želim svako dobro i sreću, kao ii svima onima koji Hrvatsku kao takvu priznaju.

VL
BA
bakulušić
13:31 13.08.2016.

Vlaho Orepić, Andrej Plenković , Božo Petrov i Zoran Milanović ne znaju što se događalo u Srbu, Boričevcu, Brezovici pa i Borovu Selu i Vukovaru a svi bi htjeli biti prvi ili drugi hrvatski ministri. Da bi to postali i bili vjerodostojni, moraju naučiti istinitu povijest i čvrsto je zastupati.

VL
DE
dernek
13:55 13.08.2016.

Sad ce Jovance i onaj Pedja sazivati presice i velicati svoga vodju kako je dominiro zajedno sa ovim zvanim strucnjacima a biti sinoc su gace pale i dobro se vidjelo da Zoka nista novo nije reko nego citavo vrijeme branioo nesto sto je neodbranjivo vidjelo se samo da je dobro upoznat sa detaljima optuznica u dorhu a njegove teze o zdrastvu mirovinama i financiranju lokalne zajednice ne stoji jos se jedno podrucje uz pomoc Tonogala nije ni pocelo raspravljati a vec je prekinuto a to je poljoprivreda gdje bi Zoka dozivio pravi potop.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.