Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gablec

Kad mu nisu dali vodu, Ivković si u vijećnicu donio luk i ćevape

'28.10.2010., Cakovec- Vladimir Ivkovic na skupstini. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
01.04.2011.
u 11:35

Među prvima je iz vijećnice izjurio bivši župan Josip i aktualni vegetarijanac Josip Posavec, kojemu je luk natjerao suze na oči

Tko tebe vodom, ti njega lukom i ćevapima! Županijski vijećnik i šef međimurskog HDZ-a Vladimir Ivković jučer je za sjednice Županijske skupštine skoknuo po gablec, sjeo za svoj stol u vijećnici, maknuo papire i otvorio plastične posude. U trenu se prostorijom proširio miris ćevapčića i luka, s pečenim krumpirom kao prilogom. Predsjednik Skupštine Petar Novački (HSS) nije mogao vjerovati svojim očima. Da je bio 1. travnja, pomislio bi da je riječ o masnoj šali.

- Molim vijećnika da ne jede u vijećnici! Imate tu pokraj moju kancelariju, malo je očistite i možete se tamo najesti. Molim vas da maknete hranu i prekinete performans - nizao je zahtjeve i prijedloge Novački.

Ne znajući što bi drugo, odredio je deset minuta stanke, nakon čega je vijećnica “evakuirana” zbog mirisa koji su kod nekih izazvali kruljenje u želucu. Među prvima je iz vijećnice izjurio bivši župan i aktualni vegetarijanac Josip Posavec, kojemu je luk natjerao suze na oči. A sve je počelo zbog obične - vode. Otkako su na snazi mjere štednje u županiji, vijećnici ne dobivaju vodu na stol. Nekolicina vladajućih iz SDP-a na sjednicu si je sama donijela bočice vode, a osvježenje na lijevoj strani vijećnice, na kojoj sjede vladajući, nije promaklo Ivkoviću koji sjedi s desna.

- Zar smo do toga došli da vladajući dobivaju vodu, a mi iz oporbe ne? - upitao je i pohitao po gablec, kojim je htio udariti kontru. Na kraju je gablec odnio novinarima u susjednu sobu, kazavši da odustaje od performansa jer su u međuvremenu vladajući podržali prijedlog da se najviša županijska nagrada Zrinski dodijeli i članovima HDZ-a. Inače, nije ostalo nezamijećeno da se dio vijećnika nakon stanke nije vratio u vijećnicu. Neki su zaključili da ih je miris ćevapa ponukao da odu na duži gablec, no izglednija je verzija da dio vijećnika nije želio sudjelovati u izglasavanju dobitnika nagrade Zrinski. Kao razlog se spominje poduzetnik Alojzije Sobočanec, jedan od predloženih. HSS-u navodno nije po volji bila njegova kandidatura. Čak se čulo da ni SDP neće glasati za prijedlog povjerenstva za dodjelu priznanja, no s većinom glasova dobitnici su izglasani. To su, uz Sobočanca, i Darko Horvat, Dragutin Matotek, Ivan Škvorc Ivač i tvrtka Bernarda. Inače, performans s ćevapima bio je najzanimljiviji dio dosadne sjednice pune raznih izvješća.

Ključne riječi

Komentara 2

OS
osobaB
11:58 01.04.2011.

Sramite se, prasci. Kupi si sam vodu, ak imas za cevape imas i za vodu. Sramota.

OB
-obrisani-
20:11 04.04.2011.

znao sam da je budala ali da je takav nisam ni sanjao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije