Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi u HDZ-u

‘Kad je Karamarku trebala potpora, bili smo članovi, a sada nismo?’

HDZ
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
29.03.2016.
u 22:30

Dio članstva đakovačkog HDZ-a požalilo se vrhu stranke na čelnika ogranka Marina Mikulića

Ni na sam Uskrs nije bilo mira u redovima HDZ-a Đakovo, kojega potresaju unutarstranački sukobi. Izbori u dva temeljna ogranka su večeras, a kandidacijski postupak zaključen je upravo na Uskrs, što je izazvalo pobunu dijela članstva protiv čelnika đakovačkog HDZ-a Marina Mikulića. Oni su, stoga, odmah u nedjelju poslali pismo na adrese vrha stranke, pa tako i Tomislava Karamarka i Milijana Brkića. 

- Bili smo na Uskrs 20 puta u stranci, vrata su zaključana, a na telefon se nitko ne javlja pa se nije moguće kandidirati. Prije roka je zatvorio kandidacijski postupak da se što manje ljudi kandidira, kad već nije uspio u naumu da nas snima dok glasamo – stoji u  pismu, potpisanom s “uvijek vjerni članovi HDZ-a”. 

Sukobi su u javnost dospjeli još u petak, kada se pojavila informacija kako će članovi iz prigradskih naselja morati glasovati u središnjici u Đakovu, umjesto u svojim ograncima, i da će se izborna skupština snimati kamerama. Od snimanja se, piše, odustalo “zbog pritiska javnosti”.

-Mi smo potpisali potporu za predsjednika Karamarka, a sada nam Mikulić ne dopušta da glasujemo u svojim temeljnim ograncima jer nas je on, kako kaže, obrisao iz članstva i kaže da će izbaciti svakoga tko mu se suprotstavi jer ima veze u vrhuški. Kada potpisujemo za Karamarka, potpisi vrijede za svih 220.000 članova i tada smo i mi članovi, a kada trebamo glasati u svom ogranku, onda nismo članovi. Kaže i da mu je muka ići po selendrama jer uvijek zaprlja svoj BMW – prozivaju nezadovoljnici. Tvrde kako je Mikulić “izbrisao čak 1000 od ukupno 1500 članova, koliko ih je po popisu središnjice”. Razlog leži, navodno, u neplaćanju članarine.

- Dopušta da tek 480 članova glasa, jednostavno ga zanima samo novac od članarina. A članarina se plaća kod njega u Techno Vip trgovini, gdje drži blok s uplatnicama – navodi se u pismu. 

>> Tomislav Karamarko jedini kandidat za predsjednika stranke

Komentara 13

Avatar croatxl
croatxl
04:04 30.03.2016.

Uskoro ce i naj-demokraticniji izbori od HDZa do S.Koreje. Jedan glas jedan clan ,ali svakako i jedan kandidat,mora sve da bude pod kontrolom,inace garonja nikoga pobjediti nebi mogao-

Avatar emilsali
emilsali
05:07 30.03.2016.

Ono kad se davljenik i za slamku vata,vrlo dobra poslovica, primenljiva na različite životne situacije. Meni trenutno pada na pamet ona u kojoj se lik na WC šolji, nakon što se iskenjao i shvatio da je sav toalet papir potrošen, hvata za kartonski valjak preostao od rolne, u nadi da će i njega moći da iskoristi za brisanje.

BA
balic
10:40 30.03.2016.

ha ha ha ha aaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije