Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Kad gradske službe ne rade, jedino rješenje je policija

Pas na balkonu
Foto: Privatni album
1/2
10.06.2016.
u 14:15

Vrtio se mali psić u krug, gurao šapice kroz ogradu i molio da mu netko pomogne, bio je na balkonu već četiri dana

I u gradu u kojem se prilično točno zna što je čiji posao i koje su nadležnosti gradskih institucija i službi vrlo lako možete se naći u neprilici.

I to samo zato što ste nešto primijetili i htjeli napraviti za vikend, kad će vam na telefonski poziv, ako se i jave, odgovoriti da ne mogu ništa i da morate čekati ponedjeljak. Dobro je to naučila i Zagrepčanka koja je baš za neradnog dana htjela pomoći malom psiću. Zbog toga joj se jedno ugodno poslijepodne, uz kavu i razgovor s prijateljicom, pretvorilo u bitku koja je potrajala nekoliko sati. A sve je počelo kad je na balkonu stana na drugom katu ugledala štene koje je sjedilo uz malo odškrinuta vrata kroz koja je jedva moglo doći do ograde.

Jezikom je pokušavao pokupiti što više kapljica koje su poslije kiše zaostale na rešetki. Cvilio je i zavijao, nije mogao ući u sobu jer je iza balkonskih vrata bila sigurnosna ograda. Vrtio se tako u krug, gurao šapice kroz ogradu i molio da mu netko pomogne. Kad je doznala da je tu već četiri dana i da u stanu nema nikoga, prvotni šok zamijenio je bijes što svi samo gledaju kako se životinja muči. Vrlo brzo shvatila je da je ipak zagrizla veliki zalogaj jer nitko joj se na telefonske pozive nije javljao.

A kad je i poziv komunalnom redaru završio bezuspješno, uz savjet da nazove u ponedjeljak, preostala je jedino policija. Ponedjeljak joj se činio jako daleko, životinja nije mogla čekati. Ni s policijom nije išlo lako, u jednom trenu osjećala se kao da je nešto skrivila zbog silnih pitanja na koja je odgovarala. No bez pomoći policije štene sigurno ne bi uspjela spasiti. Zvala je nekoliko puta, nije odustajala. I onda su stigli vatrogasci s ljestvama, stigla je i služba koja je odvela psića. U cijeloj toj strci nije vidjela tko ga je odveo, no sjeća se da je na autu pisalo Udomljavanje je fora (Dumovec, op.a.).

Imala je Zagrepčanka sreću što je policija uključena u rješavanje zlostavljanja životinja. Dođe li do promjena, a najavljene su u prijedlogu izmjena nekih zakona, sve bi trebali preuzeti i rješavati komunalni redari i veterinarski inspektori. A do njih je i inače, a posebno vikendom, nemoguće doći.

Ključne riječi

Komentara 1

EB
EBERT
11:57 11.06.2016.

kakove su to bestije ? Pokazali su neljudcku dusu. Gospodama koje su reagirale i bole uporne veliko HVALA kao isrecu u zivotu. Sve dobro vraca se dobrim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije