Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranka branitelja

Kad dođemo na vlast, objavit ćemo registar agresora i dezertera

'30.01.2011., dvoriste crkve Sv. Antuna, Pula - Udruga Zavjet organizirala prosvjed solidarnosti u povodu uhicenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde na tlu BiH.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
03.09.2012.
u 08:57

“Poništit ćemo nepravednu privatizaciju i oduzeti imovinu svima koji su je nelegalno stekli, a sredstva sliti u nacionalni fond”

Shvatili su, kažu, da ih domovina ponovno treba, a žrtva njihovih suboraca obvezuje, pa će na predstojećim lokalnim izborima prvi put istupiti i politička stranka hrvatskih branitelja “Zavjet za Hrvatsku”. Predvodi ih Marko Lukić, branitelj s impresivnom vojnom biografijom: bio je prvi zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, najmlađi pomoćnik ministra unutarnjih poslova (najprije Boljkovca pa Jarnjaka), savjetnik predsjednika Tuđmana za osobnu sigurnost te član njegova vojnog kabineta koji je, kao stipendist MUP-a, završio vojnu akademiju te stekao čin generala.

Hrvatski Mossad

Oko sebe je, kaže, okupio čvrstu jezgru više od 15.000 istomišljenika, uglavnom istinskih branitelja i članova obitelji stradalnika iz Domovinskog rata, među njima i časnike i zapovjednike, nacionalno svjesne ljude, članove razmrvljenih i razjedinjenih udruga, “s ciljem vraćanja dostojanstva hrvatskim braniteljima, ali i svim građanima čija je opstojnost ozbiljno ugrožena”.

– Obraćamo se hrvatskom narodu, svima koji se osjećaju kao podstanar u vlastitoj državi. Posljednjih mjeseci, obilazeći Hrvatsku, viđao sam razne potresne slike: branitelja na štakama koji prosi, čovjeka koji se želi ubiti jer nema za struju, slušao priče o tisućama mladih koji su napustili Slavoniju... Ne zovemo na zajedništvo zato što nam se ulazi u politiku, mi samo više ne želimo biti taoci promašene politike, za to nismo prolijevali krv. U ratu nas nitko nije organizirao, organizirali smo se sami, pa ćemo tako i danas – kaže Marko Lukić, 50-godišnjak iz Jastrebarskog.

Motiv političkog djelovanja “Zavjeta za Hrvatsku” je, kaže, vratiti jedinstvo hrvatskom narodu kakvo je vladalo početkom devedesetih te ponuditi kvalitetna gospodarska rješenja za izlazak iz stanja depresije.

– Pobijedimo li na izborima, najprije ćemo vidjeti zašto je 220 tisuća građana pod ovrhom, zašto smo i za čiji račun izloženi reketarenju banaka, utvrditi tko su ti lokalni šerifi koji koče razvoj, koja su to podzemlja koja našoj djeci prodaju drogu. No, najvažnije, u samo tri mjeseca, demokratskim metodama poništit ćemo nepravednu privatizaciju, utvrditi porijeklo imovine te je oduzeti svima koji su je nelegalno stekli – ističe Lukić, dodajući da će se tako prikupljena sredstva slijevati u Domovinski fond na čijem čelu je menadžment koji upravlja novcem i od njega stvara novu vrijednost.

– Da bismo proveli nacionalizaciju, nužno nam je ustrojiti dobro organizirani sustav nacionalne sigurnosti, hrvatski “Mossad”, raspustiti službe koje sudjeluju u pljački umjesto da je priječe – drži Marko Lukić.

Središnje tijelo bit će Domovinski stožer, a mjesto ravnatelja ovih je dana prihvatio umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo. U planu je i osnivanje kampova u tri regije – u Baranji, na Plitvicama i na Jadranu – gdje će mladež iz domovine i iseljene Hrvatske učiti o vrijednostima Domovinskog rata.

Prebjezi iz HDZ-a

Svakoga dana, tvrdi Lukić, pristupaju im novi članovi, uglavnom prebjezi iz HDZ-a, pa i cijeli ogranci stranaka. Pridružili su im se i branitelji okupljeni oko Željka Cvrtile, šefa udruge koju je utemeljio pa iz nje odstupio Željko Sačić.

Na Zagreb će “jurišati” u koaliciji s HSLS-om i HSS-om, u Slavoniji su već dogovorili postizborno koaliranje s HDSSB-om, dok u Sisačko-moslavačkoj županiji trenutačno pregovaraju o poziciji lidera za stranke desnice.

– Netko mora uvesti reda u ovu državu. Nemoguće je da ratni profiteri budu ugledni građani, a da oni koji su stvarali ovu državu budu razapeti po listama dužnika. Bit ćemo, vjerujte, iznenađenje lokalnih izbora. A kad dođemo na vlast, objavit ćemo registar dezertera, pa i agresora, za koje se danas iz proračuna izdvaja više novca nego za hrvatske branitelje – zaključuje Marko Lukić.

Komentara 264

MM
mad_max
09:08 03.09.2012.

gdje ste bili do sada,sad smo već na dnu.a i opet će biti isto čim izbjeglice iz hdz-a dolaze u vašu stranku.

DO
dobrek
09:10 03.09.2012.

Bilo bi još bolje dati spisak onih koji su dali prisegu i to više puta. Ovisno o vjetru kako puše. To su jedino pravi iskreni domoljubi. Kaj ne?

OB
-obrisani-
15:14 03.09.2012.

03.09.2012. u 14:38h __MAX__ je napisao/la: Branitelji....su i najvise krivi za propast nase lijepe ________________________________________ Ovaj MAX mora da je pao na glavu kad je ispao na ovaj svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije