Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvažen prijedlog

Južni Sudan danas postaje 193. članica Ujedinjenih naroda

vijeće sigurnosti
Reuters
14.07.2011.
u 13:14

Članstvo u UN-u nastavak je napretka Južnog Sudana koji je počeo prošlog tjedna proglašavanjem neovisnosti

Južni Sudan danas će postati 193. zemlja članica Ujedinjenih naroda, javlja CNN.

Članstvo u UN-u nastavak je napretka Južnog Sudana koji je počeo prošlog tjedna proglašavanjem neovisnosti. Vijeće sigurnosti UN-a jučer je Generalnoj skupštini predložilo najnoviju svjetsku naciju za članicu, a prijedlog bi danas trebao biti i prihvaćen.

– Radujemo se što će nam se Republika Južni Sudan pridružiti kao članica i blisko ćemo surađivati s njezinim predstavnicima – kazao je Guido Westerwelle, ministar vanjskih poslova Njemačke.

Podsjetimo, Južnosudanci su u subotu proslavili svoje osamostaljenje bučnom svečanošću kojoj su nazočili svjetski vođe uključujući i glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona.

Ključne riječi

Komentara 201

OB
-obrisani-
22:59 14.07.2011.

možda i Čečenija nekako uleti

OB
-obrisani-
23:07 14.07.2011.

14.07.2011. u 23:05h Gile Baksuz je napisao/la: poljubis me u neobrezani.....ne boli al da poljubis.... _____________________ a što ja da te ljubim ? lijepo se sagni..... prvo ga u stav mirno

OB
-obrisani-
22:59 14.07.2011.

ja mislio na Abhaziju.... sve hoće da je priznaju, pa ko velim: 194-ta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije