Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA CIJELU HRVATSKU

Južina, pljuskovi i grmljavina: Stiže nam kratkotrajna promjena vremena, upaljeni Meteoalarmi

Grmljavina praćena kišom zahvatila područje Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
30.10.2023.
u 23:54

Zbog vjetra i kiše bit će upaljen žuti Meteoalarm za cijelu unutrašnjost, dok će na Jadranu na snazi biti narančasto upozorenje

Jaka južina, iznadprosječna temperatura i Meteoalarmi na području cijele Hrvatske obilježit će vrijeme ovoga utorka, prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Na Jadranu i predjelima uz njega očekuju se obilni pljuskovi, a kiša bi mogla padati u cijeloj Hrvatskoj, dok se smanjenje naoblake očekuje tek u drugom dijelu dana. 

Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, u drugom dijelu dana će slabiti i okrenuti na sjeverozapadni. Prolazno su mogući olujni udari. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21 °C. Najviša dnevna većinom od 19 do 24 °C, najavio je DHMZ.

Foto: DHMZ

Zbog vjetra i kiše bit će upaljen žuti Meteoalarm za cijelu unutrašnjost, dok će na Jadranu na snazi biti narančasto upozorenje. Mjestimice bi na tim područjima tako mogao puhati vjetar i do 100 km/h, dok se na području Istre i Kvarnera očekuje i više od 55 mm kiše. 

Meteorolog DHMZ-a Izidor Pelajić za HRT je najavio kako se pak u srijedu, na blagdan Svih Svetih, očekuje ponovno sunčano vrijeme. 

POVEZANI ČLANCI:

- U četvrtak opet kraće južina i past će malo kiše posebno u gorju. U petak promjenjivo, vjetrovito, povremeno s kišom, mjestimice opet moguće i obilnijom, osobito u gorju. I dalje iznadprosječno toplo za doba godine. Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima - osobito čestim u srijedu. U četvrtak s južinom malo kiše, ujutro i na jugu, zatim uglavnom na sjeveru. U petak jačanje južine, more sve valovitije, oborina češća i obilnija, a moguće su nevere i podizanje mora - prognozirao je. 

Komentara 1

Avatar Centurion
Centurion
05:38 31.10.2023.

Stiže oluja, svih oluja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije