Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje južina

Upaljen meteoalarm, moguće jače nevrijeme: Što nas čeka na blagdan Svih svetih?

Grmljavinsko nevrijeme iznad Zagreba
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
30.10.2023.
u 07:28

U utorak će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom, mjestimice i u obliku obilnijih te izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu

U većem dijelu zemlje danas će biti djelomice sunčano vrijeme. Više oblaka bit će u zapadnim krajevima, a povremena kiša padat će većinom na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, češće prijepodne. Najviše sunčana vremena očekuje se u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, u višim predjelima i jak. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, od sredine dana i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Izdan je meteoalarm za obalu zbog jakog juga, a u noći je mjestimice moguće i olujno jugo.

U utorak će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom, mjestimice i u obliku obilnijih te izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu. Poslijepodne češća sunčana razdoblja, ponajprije na zapadu. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, ponegdje i jak, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni, a prolazno su mogući i olujni udari. Na Jadranu će jako i olujno jugo sredinom dana oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 11 do 15, na Jadranu između 17 i 20°C. Najviša dnevna uglavnom od 19 do 24°C.

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju u utorak je na snazi meteoalarm i za jake pljuskove s grmljavinom. 

GALERIJA Vodostaj Save u Zagrebu naglo porastao

Grmljavinsko nevrijeme iznad Zagreba
1/11

Kako javlja DHMZ u utorak će biti promjenjivo uz povremenu kišu, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, na Jadranu i obilnijih. Zatim djelomično sunčano, u srijedu u unutrašnjosti mjestimice uz maglu, no uz povremeno više oblaka u gorju i na Jadranu lokalno može pasti malo kiše, osobito u četvrtak. 

Nastavlja se promjenjivo i iznadprosječno toplo vrijeme, uz južinu te povremenu kišu u ponedjeljak uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, pa u utorak gotovo posvuda, pri čemu će ponegdje ponovno biti i obilnih pljuskova s grmljavinom. U srijedu samo prolazno stabilnije pa opet..., piše HRT.

VEZANI ČLANCI: 

"U utorak na Jadranu vjetrovito i vrlo promjenjivo, ponegdje uz obilnu kišu, lokalno i grmljavinu, pa bi opet neke rive mogle biti poplavljene. Na blagdan Svih svetih vremenski uvjeti uglavnom povoljni, malo kiše može pasti samo ponegdje, ponajprije na sjeveru. No u četvrtak opet jačanje juga i uz promjenjivu naoblaku mjestimice kiša. U unutrašnjosti u utorak također najnestabilnije uz kišu, osobito u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i obilniju, a lokalno su vjerojatni i pljuskovi praćeni grmljavinom te prolazno pojačanim vjetrom. U srijedu mirnije i sunčanije, no svježije, ujutro ponegdje i maglovito. Magla je još moguća mjestimice i u četvrtak, a danju će zapuhati jugozapadnjak koji najavljuje dolazak novih oblaka i kiše", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Video: Vodostaj Save u Zagrebu u jednom danu narastao tri metra

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:14 30.10.2023.

Meteoalarm zbog mogućeg jačeg nevremena???? Jel vi to stvarno???

Avatar ePic
ePic
08:35 30.10.2023.

vremenom se manipulira!

MO
montello
10:26 30.10.2023.

Dva tjedna juzina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije