Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajni stanar zgrade u Zadru:

'Jutros smo imali stan, sad smo na ulici. Žena treba roditi za tri dana'

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.06.2021.
u 19:08

Požar je buknuo na prvom katu zgrade, a brzo se proširio na okolne stanove

U požaru koji je danas buknuo u središtu Zadra obitelj Valčić ostala je bez stana.

- Jutros u 9 smo imali stan i onda nakon toga evo nas na ulici, al' snaći ćemo se. Ova scena je zastrašujuća, ženi je termin za rodit za 3 dana, taman smo srediti cili stan - rekao je Davor Valčić, piše dnevnik.hr. Grad Zadar je za obitelj koja je ostala bez stana našao smještaj.

Požar je buknuo na prvom katu zgrade, a brzo se proširio na okolne stanove.

- Borba s plamenom trajala je više od pet sati. Nema opasnosti od širenja vatre, a vatrogasci će na terenu dežurati cijelu noć. Moraju ugasiti sva mjesta na kojima ima izdimljavanja, ulaze u tzv. sendviče između zgrada i krovova. Negdje ima staklenih ploča, negdje izolacije od staklene vune i sve se to mora ukloniti. Trenutačno se uklanja krov, ima greda koje još tinjaju i to se sve mora ugasiti - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Svračak
Svračak
21:47 15.06.2021.

Koliko god to nekima ne odgovara osiguranje stambenog prostora trebalo bi imati prioritet kao i svakodnevni obrok. Jutros je zapovjednik vatrogasaca na radiju rekao da je to stara zgrada sa međukatnim konstrukcijama od greda i dasaka te stropovima od trstike tako da kada se to zapali nema brzog i uspješnog gašenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije