Naslovnica Vijesti Hrvatska

Demontiran šator u Savskoj 66

Šator je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja, a seli se u Memorijalni muzej Domovinskog rata u Vukovaru
27. travnja 2016. u 16:49 63 komentara 2367 prikaza
Šator
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/25

U jutarnjim satima srijede, samo dan nakon što je na tiskovnoj konferenciji objavljen prekid braniteljskog prosvjeda, otpočela je demontaža šatora koji je prije 555 dana postavljen na platou ispred Ministarstva branitelja. 

Najtežim invalidima Domovinskog rata u pomoć je pritekla Hrvatska vojska. Vojnici su pomogli iznositi teže stvari, poput peći i stolova. Za jednim od stolova prethodno su, posljednji put, sjedili Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda i desetak branitelja.

S improviziranih zidova skidali su zastave i slike, darove koji su tijekom posljednjih godinu i pol dana pristizali iz svih dijelova Hrvatske. Konačna destinacija šatora, kako je jučer objavljeno, bit će u Memorijalni muzej Domovinskog rata u vukovarskoj vojarni. 

>> Branitelji se povlače iz Savske. Glogoški: S današnjim danom odlučili smo prekinuti prosvjed!

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Vuglec
  Vuglec:

  Kad se vraćaju doma u BiH?

 • SmellsLikeŠit:

  Odlazi cirkus iz našeg glavnog grada Širokim putem što izlazi na Most odlazi cirkus i ja se pitam sada tko je domaćin, a tko je bio gost? Nestaje cirkus u širokoj ravnici u kišnoj noći za njim se srebri trag ... prikaži još!g odlazi Đuro u kolici i tužni lik što bio mi je drag. Dal je sve bilo fol? Dal je sve samo jeftin trik? Il sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik Pričati će djeca o svjetlima arene vježbati će krišom kod kuće s bocom štos ali već sutra, čim prođe neko vrijeme samo rijetki će pomišljati na to Ostati će okrugli trag na mjestu šatora tu gdje se hrvao s braniteljem policajac mrk i par letaka, na njima Karamarko kome će djeca već nacrtati brk Laku noć dame i gospodo eto, i ova predstava je završena nadam se da ste uživali u njoj bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sveih ovih 555 dana nadam se da ćemo se ponovo sresti u nekom drugom gradu , na nekoj drugoj predstavi, u nekom drugom cirkusu Odlazi Nestaje cirkus za sve je bolje tako mnogi su predstavu shvatili do sad nove zabavljače masa će naći lako jer drugi cirkus će doći u naš grad Ma sve je bilo fol sve je to samo jeftin trik i sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik

 • Avatar gadogadni
  gadogadni:

  Nije li sator vlasnistvo Hrvatskog Crvenog Kriza? "Na zamolbu Zbora udruga veterana Hrvatskih gardijskih postrojbi Domovinskog rata, Hrvatski Crveni križ 22. listopada 2014. godine posudio je šator braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj 66." Mislim da bi ga trebali vratiti, a ... prikaži još! a ne kreirati nove troskove za HCK, kojima ce isti ponovo danas sutra zatrebati...a onda ce se iskesirati preko 17000$ za isti (novi)