Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađen ubojica

Jutro poslije ubojstva monstrum je zapalio supružnike i otišao u kafić

ubojica
Foto: Dragutin Šantoši
1/9
28.05.2010.
u 21:13

Jutro nakon ubojstva od kuće je donio kanistar s gorivom, polio je ubijene supružnike, zapalio ih te potom zaključao vrata i otišao u obližnji kafić na kavu. Toga dana nastavio je raditi kao da se ništa nije dogodilo.

Za manje od pedeset sati mukotrpnoga danonoćnog kriminalističkog istraživanja djelatnici PU virovitičko-podravske su, uz pomoć forenzičara iz Centra za kriminalistička istraživanja iz Zagreba te zagrebačkog kriminalista i Ravnateljstva MUP-a, otkrili da je za stravično ubojstvo bračnog para Ante Galića (77) i Ane Satler Galić (71) u Virovitici osumnjičen poštar Robert Mikić (40). Mrtva tijela bračnog para otkrili su u srijedu ujutro, dan nakon ubojstva, rođaci i susjedi, kojima je bilo sumnjivo što se Galići ne javljaju na telefon i ne izlaze iz zaključane kuće.

>>Susjedi u šoku: S njim smo pili kavu. Zar je on taj monstrum?

Priznao ubojstva
Mikić je uhićen u petak, nakon kriminalističkog istraživanja u nazočnosti odvjetnika priznao je oba ubojstva, a onda je istražiteljima ispričao monstruoznu priču.

- Virovitički poštar odao se kockanju i kladionicama, što ga je dovelo do bankrota. Dugovi su se gomilali pa je morao pronaći 20-ak tisuća kuna da bi vratio dugove i neisplaćene mirovine kojima je zakidao umirovljenike. Obitelji Galić redovito je nosio mirovine, a 24. svibnja u pošti je zadužio 22 tisuće kuna koje im je trebao isplatiti, ali dio novca potrošio je za povrat dužnicima i prevarenim građanima pa im nije imao što dati. Galićima je lagao da im mirovina kasni. U utorak ujutro na kladionici je vidio da nije dobio novac pa je odlučio ubiti Galiće, priopćio je novinarima policijski načelnik Ivica Tolušić.

Mikić, je, kaže, na posao ponio kuhinjski nož te na početku Ulice Augusta Cesarca ostavio službeni bicikl, a do Galića je došao pješice.

Ušao je u kuću u kojoj su supruzi pili kavu te zamolio Anu Satler da ode u zahod. Tamo je stavio rukavice, uzeo nož i potom u kuhinji, bez riječi, najprije više ubodnih rana zadao Ani, a potom i Anti. Ranjeni supruzi pokušali su pobjeći, došli su do kupaonice i hodnika gdje su pali i preminuli.

Kladio se nakon zločina
- Poštar Mikić zaključao je vrata, otišao drugima podijeliti mirovine, a potom je svratio u kafić na kavu. I dalje se kladio, a kada je završio posao, vratio se kući, spalio odoru i zakopao nož. Ujutro, 26. svibnja, vratio se u kuću Galićevih s kanistrom goriva, zapalio ih, zaključao kuću i otišao na piće, a potom nastavio raditi kao da se ništa nije dogodilo, izjavio je načelnik Ivica Tolušić.

Šokirani Virovitičani još uvijek se boje govoriti o stravičnom ubojstvu.

- Bio je dobar kao duša. Uvijek nasmijan i vedar. Znao se našaliti. Kada sam čula da je okrutno ubojstvo počinio "moj" poštar, ostala sam bez daha – kaže starija gospođa iz Ulice A. Cesarca.

– Pa znam ja tog poštara. To je onaj "razroki". Znao je s nama popiti piće. Ma, ne vjerujem da je on mogao nekoga ubiti – kaže susjed koji živi nekoliko kuća od Mikićeve kuće. Nije se ženio, a živi u kućici u predgrađu Virovitice s mlađim bratom.

Komentara 65

UC
€uropromatr@c
09:12 29.05.2010.

Jandriću .. niti jedan zločin nema opravdanja ,,,a ne samo ovakav !!!! inaće nebi niti bio zločin !!

PR
probuđen
10:45 29.05.2010.

Predlažem svim osiguravateljskim kućama da uvedu posebnu premiju za plaćanje naziva \"osiguranje od autohtonog hrvatskog jala\" na sve bivše gastarbajtere koji više nisu sigurni u domovini u kojoj su rođeni.da imam love odmah bih uveo osiguranje od ljubomore,jer toga ovdje ne manjka od osnutka države.i dajte skinite više onu degeneričnu reklamu o Hrvatskoj pošti,koja je sve samo to ne za što se predstavlja.

OB
-obrisani-
21:47 28.05.2010.

\"...U petak, u kasnim poslijepodnevnim satima građani su primijetili da je policija smanjila svoju brojnost i aktivnosti na terenu što bi moglo značiti da ju od uhićenja ubojice dijeli tek koji korak...\" a moglo bi značiti i da su ranijee otišli doma zbog vikenda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije