Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILI SE IZ TOKIJA

"Jurili smo stubama sa 12. kata, a radnici su rukama držali zidove"

'Dance - Tattersall\'s IDSF World Latin Championship - Hisense Arena, Melbourne Zoran Plohl and Tatsiana Lahinovich of Croatia'
'Grant Treeby/PA Photos/Pixsell'
15.03.2011.
u 08:45

Zbog velikog rizika taksisti su tražili 500 eura po osobi za vožnju do aerodroma, pa smo se odlučili za vlak

Hrvatski prvaci u latinskoameričkim plesovima i dvostruki svjetski doprvaci vratili su se iz Tokija, gdje su trebali nastupati na Grand slam turniru. No, natjecanje je zbog potresa odgođeno i oni su se hitno vratili.

– Bilo je strašno. Zanimljivo je da smo u Tokio došli dan prije nego što je bilo predviđeno. Taman smo se smjestili u hotel kada je počeo potres. Nismo vjerovali što se događa dok se televizor nije "prošetao" po sobi. Nastala je neopisiva panika. Mi smo bili smješteni na 12. katu i morali smo se brzo stubama spustiti do prizemlja, i to u pidžamama – rekao je Zoran Plohl.

Pokušao je Zoran dizalom, ali ga je plesna partnerica Tatjana Lahvinovič na vrijeme zadržala.

– Još nam je samo trebalo da zaglavimo – rekla je Tatjana.

Spuštanje stubama sa 12 kata bila je prava jurnjava.

– Tatjana je silazila stubu po stubu jer se nije željela ozlijediti, a ja sam preskakao po dvije, tri. Najgore je bilo sucima koji su bili smješteni na 21. katu. Ne mogu ni zamisliti kako je tek tamo ljuljalo – rekao je Zoran.

Hotelski radnici rukama su pridržavali zidove koji su se savijali poput grančica.

– Oni su riskirali svoj život kako bi možda spasili goste hotela. Svaka im čast – istaknula je Tatjana.

Svi gosti bili su smješteni u podrume, gdje nije bilo hrane.

– Nismo mogli ni do dućana. Hranili smo se čokoladicama – rekao je Zoran.

Drugo jutro krenuli su prema aerodromu, ali su nastali novi problemi.

– Glavni aerodrom bio je zatvoren zbog poplave pa smo morali na drugi. No, zbog rizika taksisti su tražili 500 eura po osobi. Odlučili smo se za vlak. On bi u normalnim uvjetima do drugog aerodroma došao za sat vremena, a mi smo se vozili sedam sati. Svako malo smo stajali, a oko nas se sve treslo. Na aerodromu smo dobili kartu tek za sljedeći dan, tako da smo ondje malo odspavali. Kada sve zbrojim, mislim da nisam spavao nekih 48 sati – zaključio je Zoran.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Jana
Jana
09:49 15.03.2011.

Razumijem da je bilo strašno ali prva regula je da se ne ide stepenicama i naravno liftom. Radnici držali zidove nebodera ... u strahu su velike oči.

Avatar pahor
pahor
09:57 15.03.2011.

to nema ni u filmu....držali zidove nebodera da ne padnu...šta još neču čuti hahaha...

MU
Muuki
09:39 15.03.2011.

\"Hotelski radnici rukama su pridržavali zidove koji su se savijali poput grančica. – Oni su riskirali svoj život kako bi možda spasili goste hotela. Svaka im čast – istaknula je Tatjana.\" Jesmo li imali mi fiziku u osnovnoj školi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije