Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodijeljene nagrade hnd-a

Jurica Pavičić novinar je godine za 2013.

HND,nagrade
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
06.05.2014.
u 13:23

Nagradu ''Nikša Antonini'' za novinsku fotografiju dobio je pak kolega Željko Lukunić za fotografiju oluje ''Teodor'' objavljene u Večernjem listu i 24sata

Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjeg lista proglašen je novinarom godine za 2013. a tu su mu titulu dodijelili članovi Hrvatskog novinarskog društva koji su između trojice kandidata (a druga dvojica bili su Marinko Jurasić iz Večernjeg lista te Vlatko Grgurić, urednik i voditelj Plodova zemlje HTV-a) upravo Pavičiću dodijeli najviše glasova.

- Nije mi ovo prva nagrada, ali je najdraža jer je od kolega, a ne od žirija u kojem su mogli sjediti možda i moji prijatelji. Posebno se zahvaljujem nekolicini svojih dosadašnjih urednika u više novina u kojima sam pisao jer bez njih i ne bi bilo ove nagrade - kazao je novinar godine Jurica Pavičić nakon što mu je uručena nagrada. Uz spomenutu nagradu dodijeljena su priznanja u još nekoliko kategorija.

Tako je nagradu ''Marija Jurić Zagorka'' u kategoriji za pisano novinarstvo za prošlu godinu dobila slobodna novinarka Barbara Matejčić za tekstove o Vukovaru objavljene u Jutarnjem listu i Novostima, a za nagradu su je kandidirali sami građani Vukovara. Nagradu ''Nikša Antonini'' za novinsku fotografiju dobio je pak kolega Željko Lukunić za fotografiju oluje ''Teodor'' objavljene u Večernjem listu i 24sata. Nagradu ''Marija Jurić Zagorka'' za radijsko novinarstvo osvojila je novinarka radio Sljemena Silvija Šeparović za tjedni politički magazin Aftershock.

Nagradu ''Marija Jurić Zagorka'' za televizijsko novinarstvo pripala je Ivani Dragičević i Draganu Nikoliću za emisiju Horizonti koja se emitirala na Hrvatskoj televiziji. Nagradu za snimateljski prilog na televiziji ''Žarko Kaić'' otišla je u ruke snimatelju HTV-a Mariju Sladiću za niz priloga iz Sirije emitiranih u Dnevniku tijekom listopada i studenoga prošle godine. Novinar portala Index.hr Ilko Čimić dobitnik je nagrade ''Marija Jurić Zagorka'' za internetsko novinarstvo za seriju tekstova o predstečajnim nagodbama.

Posebna nagrada ''Otokar Keršovani'' za životno djelo otišla je u ruke novinaru Novog lista Branku Šuljiću, a odlukom žirija nagrada u kategoriji istraživačkog novinarstva ovaj put nije dodijeljena uz obrazloženje da pristigli radovi trojice kolega nisu svojim utjecajem dosegli razinu tekstova novinara nagrađenih proteklih godina.

- Više smo sumorni nego zadovoljni stanjem u novinarstvu i krajnje zabrinuti zbog statusa novinara. Istina uvijek mora biti aksiom, a sad se postavlja pitanje imamo li u ovom trenutku preduvjete za novinarsku profesionalnost. No, unatoč problemima za tu se profesionalnost moramo izboriti, kako unutar svoji redakcija, tako i u društvu - kazao je na početku dodjele nagrada predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Komentara 12

BL
Blekpanther
13:35 06.05.2014.

Jeli ovo stvarno treba komentirati? Zasto Pavicic a ne Dezulovic?

BA
bakulušić
13:38 06.05.2014.

Mislim da bi se ova nagrada trebala zvati "Sedam sekretara SKOJ-a" obzirom tko daje i tko prima!

PR
pricalica
14:41 06.05.2014.

Nagrada ide u prave ruke. Čim više pljuješ po Hrvatskoj, to si zaslužniji. Na tome su mnogi izgradili karijere. I prije i sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije