Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pušten iz pritvora
Povratak na članak

Jure Šimić, osumnjičen za ratni zločin, branit će se sa slobode

Šimić je priveden pod sumnjom da je u rujnu 1991. godine u bjelovarskoj vojarni počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika

Komentari 10

SI
simic90
03:09 28.01.2011.

ovo samo ima kod nas. čovijek mi je rođak, branio je bjelovar, cijelog je sebe dao za ovaj narod, između ostalog veliki intelektualac.. otišo je iz hdz-a zbog velike korpucije koju on nije mogo podnijeti i koju je susretao svako malo... danas malo tko se može diči i proturiječiti velikim ljudima u vladi i govoriti istinu, a on je jedan od tih boraca koji se nikada ne predaje. tako da evo bebek ne pričaj gluposti kad neznas.

VL
Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
10:02 02.08.2016.

Ovih dana autor lažne knjige "Bjelovar u Domovinskom ratu - svjedoci vremena" Jure Šimić, je poslao svoj pismeni dopis svim udrugama proizašlim iz rata (1991.,-1995.) povodom oslobođenja obljetnice 29. rujna 1991. godine, od JNA. Jure Šimić u svojoj knjizi sebesebe i svoju skupinu predstavlja kao svjedok tog ratnog vremena. Zanimljivo je, da Šimić opisuje da "psi rata su pljačkali svoj narod i da su sramota", ali ništa ne govori o svojoj krivici i grijesima... Šimić tvrdi da je njegova funkcija tada bila samo političke prirode te da je sudjelovao u pregovorima o predaji vojarne u Bjelovaru. Šimić opasno i beskrupulozno laže - on dobro zna tko je u bjelovarskoj vojarni "Božidara Adžije" sve poubijao zarobljenike: Rajka Kovačevića, Miljka Vasića, Dragišu Jovanovića, Nedeljka Jovetića, i dr. Jure Šimić u ono vrijeme obavljao je najvažnije funkcije u našem gradu Bjelovaru, je u to vrijeme bio predsjednik kriznog stožera. Šimić je bio Predsjednik izvršnoga vijeća - najvećega političkoga tijela u tadašnjoj zajednici općina - Bjelovar, te glavni na funkcijama HDZ-a. Šimić još uvijek danas oko sebe okuplja svoju interesnu skupinu kojoj je kao "glavni mag" dijelio; stanove, funkcije, zemljišta, novac, i druge privilegije... Ta njegova knjiga je napisana da sakrije pravo činjenično stanje i da zamuti istinu i opravda HDZ-ovo ratno profiterstvo, jer upravo je J. Šimić stajao na vrhu njega.

VL
JA
jalnus
15:10 15.11.2010.

Nevin,nego sta.

VL
MA
mamba64
15:17 15.11.2010.

Oćete i nama suditi što smo ubijali četnike od Zadra do Cavtata na crtama obrane.Izdajice hrvatske.

VL
ZD
ZDUKARI3
15:31 15.11.2010.

Pravda je zadovoljena,naravno da nije kriv.čestitam

VL
MO
modovisisajteMaraschino
20:21 16.11.2010.

Glavni svjedoci optuzbe su petokolonasi koji su snajperima ubijali civile po gradu jer su oni glavne zrtve i ugrozeni kao i uvijek...

VL
ST
Stipan21
18:34 15.11.2010.

NEVIN JE!!!!! Hoćete svima našima suditi za \"RATNE ZLOČINE\" koji nisu ni poćinjeni,a onim SRBINIMA nitko neće ništa.Pa sad mi recite gdje je tu pravda!!!!!!!!!!!

VL
Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
19:58 15.11.2010.

Zar covjek, protiv kog se vodi postupak da je pocinio ratni zlocin moze da se brani sa slobode?/ Moze, bar u Hrvatskoj se to moze ... Pustili su i Glavasa da se brani sa slobode, pa im je zbrisao, ... Ma, sve je to namjesteno, to sto se desava u Hrvatskom sudstvu, to nema nigdje u svjetu.

VL
CH
chino49
20:06 16.11.2010.

BEBEK ne seri, ne znaš o čemu govoriš. Jure Šimić je nevin i nedamo bjelovarčane kao što nismo dali ni Bjelovar

VL
Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
17:20 15.11.2010.

Pa normalno da je nevin, H R V A T je, .. nije S R B I N , ... Ja bih samo da podsetim ovog novinara Marcinkovica, da Simicevo postanje na slobodu kao okrivljenika za ratni zlocin nije prvirvi slucaj u Hrvatskom pravosudju, ... \'\'Zaboravio\'\' je na slucaj OKRIVLJENIKA IZ Osjeka, za slucajeve \'\'GARAZA\'\' i \'\'SELOTEJP\'\', ..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.