Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
`ratificirajte ga`

Juncker o dogovoru o Brexitu: Ovo je najbolji i jedini mogući sporazum

Summit u Bruxellesu
Foto: Reuters
1/9
25.11.2018.
u 14:59

"Zauvijek ćemo ostati prijatelji. I jedan dan više od toga", kazao je Tusk.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je pozvao britanske parlamentarce da ratificiraju sporazum o Brexitu što ga je EU postigao s britanskom premijerkom Theresom May, kazavši da je riječ o jedinome mogućem sporazumu. 

"Ovo je najbolji mogući sporazum. Pozivam sve one koji ga trebaju ratificirati u Donjem domu britanskoga parlamenta da o tome vode računa. Ovo je najbolji sporazum za Veliku Britaniju, za Europu i jedini mogući sporazum", rekao je Juncker. 

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk istaknuo je da bi EU trebala ratificirati sporazum o Brexitu na vrijeme, do 29. ožujka 2019., dana službenog izlaska te zemlje iz EU-a. Dodao je da bi u budućnosti s Britanijom trebalo "graditi što tješnje partnerstvo". 

"Zauvijek ćemo ostati prijatelji. I jedan dan više od toga", kazao je Tusk. 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon izvanrednog nedjeljnog summita svih čelnika EU-a o sporazumu o razdruživanju i političkoj deklaraciji o budućim odnosima između EU-a i Ujedinjene Kraljevine, ni Tusk ni Juncker nisu željeli nagađati što će se dogoditi ako britanska premijerka izgubi na parlamentarnom glasanju. 

"Oni koji smatraju da će, odbacujući sporazum postići neki bolji sporazum, bit će razočarani", kazao je Juncker. 

Pogledajte i video Velika Britanija izlazi iz EU

Komentara 7

BO
boris
16:40 25.11.2018.

Kad se uopće HR može za nešto pametno odlučiti? Nikad. Ne mislim sad na croexit, nego na druge stvari. Taj sporazum o migraciji neće potpisati većina država u susjedstvu: Mađarska, Slovačka, Austrija, Češka, Poljska. Ne znam šta su sebi uobrazili ovi naši bahati političari.

DU
Deleted user
17:02 25.11.2018.

Kakav sajam tastine i licemjerja!Fuj! Evo ti sad moj Makronu:pa sto ti je "posebni status " Britaniji nego vrsta britanskog nacionaluzma!EU je osudjena na polaku i sigurnu propast.Zao mi jedino sto ce pritom isisati sve nase resurse i ono stoo vrijedi.I ne samo hrvatske vec i svih ostalih manjih naroda u toj neokolonijalistickoj tvorevini.

ST
stefj
18:19 25.11.2018.

Hm, s Vel. Britanijom odlazi financijski svjetski centar iz EU-a. Možda se dio preseli u Frankfurt ili Pariz, no vjerojatno će veći dio ipak ostati u Londonu... U City-u se ugovaralo 10% svih transakcija u svijetu, EU će time dosta izgubiti... Ono što se sada dešava, jest da Poljaci i slični odlaze iz Vel. Britanije te se oslobađa dosta tih niskoplaćenih radnih mjesta. Također se i smanjuje pritisak na iznajmljivače i prodavače stanova, te cijene stagniraju, čak su i malo počele padati (više posljedica pada funte)... U trenutku kada je na referendumu izglasan Brexit, na burzi je "nestalo" 120 milijardi, no sve se to polako vraća. Vjerojatno će Britancima u početku biti malo škakljivo, no vjerujem da će kasnije krenuti uzlazno. Ako ostanu free off-shore zone, bit će im i super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije