Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'JA TO NE ŽELIM'

Juncker protiv neovisne Katalonije: 'Ako to dopustimo, to će učiniti i drugi!'

Jean-Claude Juncker u Europskom parlamentu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.10.2017.
u 12:57

On je kazao da je "vrlo zabrinut" zbog separatističkih tendencija u Europi i ohrabrio je španjolskog premijera Mariana Rajoya da se pobrine za to da situacija bude stavljena pod kontrolu.

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker izjavio je danas da ne želi da Katalonija postane neovisna jer bi to ohrabrilo druge regije da naprave isto, nakon čega bi upravljanje Europskom unijom postalo previše složeno. 

"Ako dopustimo Kataloniji, a to nije naša stvar, da se odvoji, drugi će učiniti isto. Ja to ne želim", rekao je Juncker u svom govoru na sveučilištu u Luxembourgu.

On je kazao da je "vrlo zabrinut" zbog separatističkih tendencija u Europi i ohrabrio je španjolskog premijera Mariana Rajoya da se pobrine za to da situacija bude stavljena pod kontrolu.

Jean-Claude Juncker u Europskom parlamentu
1/7

Komentirajući katalonske pozive na posredovanje EU, rekao je da Komisija ne može posredovati ako to od nje zatraži samo jedna strana. EU je priopćio da ima povjerenje u Rajoya da će riješiti to unutarnje pitanje.

Komentara 35

Avatar superhik74
superhik74
17:12 13.10.2017.

Znaci kada Kosovo proglasi nezavisnost nakon sto je tzv. SR Jugu izbombardirao NATO onda je to OK, medjutim kada Krim to isto ucini referendumom bez bombi onda je to "agresija", kada Kurdi izglasaju autonomiju u Iraku opet je OK, medjutim kada isto pokusa Katalonija onda on to nece dopustiti. Zanimljiva logika tzv. "medjunarodne zajednice" (u biti potrcka, marioneta koje je Rothschild postavio da zamazuju ljudima oci dok ih ovaj potkrada)

ME
Menjik
14:39 13.10.2017.

tako ce i biti ako neka manje drzava bude htjea izaci iz eu.

MX
Mister X
13:26 13.10.2017.

Pametni fini Juncker protiv neovisne Katalonije: 'Ako to dopustimo, to će učiniti i drugi!' Iako imaju pravo iako je to sloboda narodu demokracija iako su to naša tvrđenja i načela li evo im on što iznad 2 jaja visi !! Radnik traži plaču gazda mu govori imaš pravo zaslužuješ duplu lovu ali ne dam ti jer ako tebi dam onda moram i drugim a ja to ne volim da radim zato odhebi stko sitnog jedna bjedna .. To je to zlo demonkratsko ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije