Naslovnica Vijesti Svijet

Juncker protiv neovisne Katalonije: 'Ako to dopustimo, to će učiniti i drugi!'

On je kazao da je "vrlo zabrinut" zbog separatističkih tendencija u Europi i ohrabrio je španjolskog premijera Mariana Rajoya da se pobrine za to da situacija bude stavljena pod kontrolu.
13. listopada 2017. u 12:57 35 komentara 2010 prikaza
Jean-Claude Juncker u Europskom parlamentu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker izjavio je danas da ne želi da Katalonija postane neovisna jer bi to ohrabrilo druge regije da naprave isto, nakon čega bi upravljanje Europskom unijom postalo previše složeno. 

Katalonija ŠTO S KATALONIJOM? Španjolski premijer Rajoy: Odgovorite - jeste li ili niste proglasili samostalnost?

"Ako dopustimo Kataloniji, a to nije naša stvar, da se odvoji, drugi će učiniti isto. Ja to ne želim", rekao je Juncker u svom govoru na sveučilištu u Luxembourgu.

On je kazao da je "vrlo zabrinut" zbog separatističkih tendencija u Europi i ohrabrio je španjolskog premijera Mariana Rajoya da se pobrine za to da situacija bude stavljena pod kontrolu.

Jean-Claude Juncker u Europskom parlamentu
1 / 7
španjolska katalonija

Komentirajući katalonske pozive na posredovanje EU, rekao je da Komisija ne može posredovati ako to od nje zatraži samo jedna strana. EU je priopćio da ima povjerenje u Rajoya da će riješiti to unutarnje pitanje.

Carles Puigdemont Obrat u Kataloniji Puigdemont: Želim ispuniti volju naroda, ali za sada ćemo pričekati s proglašenjem neovisnosti Europska unija EU u grču Belgija, Južni Tirol... Ovo su regije koje bi mogle mijenjati europsku političku kartu prosvjed Barcelona Duboko podijeljeni Veliki prosvjed protivnika neovisnosti u Barceloni

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Znaci kada Kosovo proglasi nezavisnost nakon sto je tzv. SR Jugu izbombardirao NATO onda je to OK, medjutim kada Krim to isto ucini referendumom bez bombi onda je to "agresija", kada Kurdi izglasaju autonomiju u Iraku opet je OK, medjutim ... prikaži još! kada isto pokusa Katalonija onda on to nece dopustiti. Zanimljiva logika tzv. "medjunarodne zajednice" (u biti potrcka, marioneta koje je Rothschild postavio da zamazuju ljudima oci dok ih ovaj potkrada)

 • Menjik:

  tako ce i biti ako neka manje drzava bude htjea izaci iz eu.

 • Tihi:

  Pametni fini Juncker protiv neovisne Katalonije: 'Ako to dopustimo, to će učiniti i drugi!' Iako imaju pravo iako je to sloboda narodu demokracija iako su to naša tvrđenja i načela li evo im on što iznad 2 jaja visi ! ... prikaži još!! Radnik traži plaču gazda mu govori imaš pravo zaslužuješ duplu lovu ali ne dam ti jer ako tebi dam onda moram i drugim a ja to ne volim da radim zato odhebi stko sitnog jedna bjedna .. To je to zlo demonkratsko ...