Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Majka ubojice na gradilištu: Šef ga je maltretirao više od dvije godine

vrbani, ubojstvo (1)
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/7
19.03.2011.
u 20:31

Maurovićeva majka kaže da je njezina sina Radić dvije godine vrijeđao, bacao mu plaću pod noge, a kap koja je prelila čašu bilo je psovanje preminulog oca.

Stjepan Maurović, 27-godišnji Zagrepčanin, uhićen je odmah nakon ubojstva svoga kolege, 41-godišnjeg Srećka Radića, poslovođe iz građevinske tvrtke Zagrebgradnja. Nekoliko metaka osumnjičeni Maurović ispalio je u Radića u petak oko 16.30 sati na zagrebačkim Vrbanima III u Palinovečkoj ulici, ispred gradilišta tvrtke, pred tridesetak preneraženih radnika.

Žrtvu izbo i nožem
Nakon što je Maurović svoje “obavio” pištoljem s navodno dva do tri metra udaljenosti, koji ilegalno posjeduje, izvukao je i lovački nož pa ga nekoliko puta ubo u tijelo. Za vrijeme obračuna između dvojice našao se i njihov treći kolega, 28-godišnji R. G. Vidjevši da stvari ne idu na dobro, uspaničeni Radić uhvatio ga je za ramena i vrtio ga služeći se njime kao štitom od pomahnitalog Maurovića. No, nije se spasio jer je ubrzo nakon toga preminuo, a pritom je i R. G. bio kolateralna žrtva.

Njega je pogodio jedan Maurovićev metak, no, na sreću, nije teže ozlijeđen. Trenutačno je u traumatologiji KB-a Dubrava, gdje mu je, između ostalog, pružena i psihološka pomoć.

Maurović je pak policiju dočekao filmski - na mjestu zločina, na koljenima s rukama na glavi i spreman na priznanje. U jednoj od obližnjih baraka pronađen je pištolj, a nož je policija pronašla pokraj žrtvina tijela.

Sva trojica radila su na gradilištu jednog hotela u Rovinju, a Radić i R.G. u Zagreb su nakon radnog tjedna stigli u petak autobusom s još pedesetak kolega na slobodan vikend. Prije toga su otišli u Palinovečku ulicu po zarađenu plaću, koja im se, neslužbeno doznajemo, isplaćuje na ruke. Maurović, koji u Zagrebgradnji radi tri godine, a kojeg opisuju kao povučenog, nesklonog alkoholu i drogama, a do sada i nasilju, u Zagreb je stigao početkom tjedna, nakon što je dao otkaz, navodno zbog izuzetno loših odnosa s Radićem. Priče o tome da su njih dvojica bila na ratnoj nozi dulje vrijeme potvrđuje i Maurovićeva majka.

– Radić ga je maltretirao više od dvije i pol godine, a on je samo šutio i radio po dvanaest sati dnevno da nešto zaradi. Neprestano ga je vrijeđao, psovao i podcjenjivao, a plaću mu je bacao na pod, pod noge samo da bi ga ponizio pred drugima – rekla je Ankica Maurović, te dodala kako je njezinu sinu kap koja je prelila čašu bilo to kad je Radić prošli tjedan psovao njegova oca u grobu.

S obzirom na to da je njegov otac, nastavlja, nestao prije deset godina, te da je na njega posebno osjetljiv, dao je otkaz, vratio se u Zagreb i tužio ga jednom od tehničkih direktora. Sastanak koji je s direktorom bio dogovoren u kobni petak odgođen je za ponedjeljak, no u petak poslijepodne za dijalog je već bilo kasno.

I drugi izvori Srećka Radića, koji u Zagrebgradnji radi desetak godina, opisuju kao fakina, koji među radnicima zbog lošeg odnosa prema podređenima nije bio na dobru glasu.

Šutnja u Zagrebgradnji
Direktor Zagrebgradnje Branko Vojnović jučer se nije javljao na mobitel, a nitko u tvrtki, koju su stanari Vrbana III tužili zbog onečišćene vode i u vezi s čim je sudski spor u tijeku, ne želi davati nikakve informacije bez šefova blagoslova. Krim-obrada još traje, ali očekuje se da će Maurović danas biti priveden istražnom sucu Županijskog suda.

Ključne riječi

Komentara 118

AN
anonimna1
16:43 21.03.2011.

šta je tražio to je i dobio . i ja imam takve šefice na u svojoj firmi.Mislim da je ovo najkrači put do pravde.

Avatar Sor@n
Sor@n
23:30 19.03.2011.

Nevalja. Dolaze dani kada ćemo morati iznuđivati plaću ili pak potplatiti nekog da mu naravna kičmu.

FI
fitilj
12:25 22.03.2011.

Šteta tog mladića što mora u zatvor zbog idiota koji se iživljavao na nižim od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije