Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Splitsko-dalmatinska ima 94 nova slučaja, Zagreb 53

Zagreb: Testiranje na koronavirus ispred Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
23.08.2020.
u 12:47

Broj aktivnih slučajeva jučer je porastao na 2052

Hrvatska je jučer ponovno oborila rekord novozaraženih. Potvrđeno je 306 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva jučer porastao na 2052.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije jučer je donesena odluka o ovođenju posebnim mjera za Splitsko-dalmatinsku županiju. Više pročitajte ovdje.

Tijek događanja:

13:34 U Brodskoj županiji 25, u Požeškoj 15 novih slučajeva zaraze

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je rekordnih 25 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Kako se navodi u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite, u Slavonskom Brodu zaraženo je 14 osoba, u općini Vrpolje tri, u općinama Sibinj i Bebrina po dvije, u općinama Gornja Vrba i Rešetari po jedna, dok dvije osobe imaju prebivalištem u drugim županijama.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 297, dok je broj aktivnih slučajeva 86. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području ove županije je 408.
Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane Brodsko-posavske županije na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

13:32 Bjelovarsko-bilogorska nema novih slučajeva

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od preostala 32 testirana uzorka u petak stigli su negativni nalazi za njih 27 dok se 5 nalaza od petka i nalazi od subote još očekuju.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 10 je aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba se od jučer statistički po mjestu prebivališta vodi kao zaražena pod našu županiju, ali boravi i liječi se izvan područja Bjelovarsko-bilogorske županije. U samoizolaciji u županiji 123 osobe.

13:15 Još tri osobe s područja Krapinsko-zagorske županije zaražene koronavirusom

U posljednja 24 sata evidentirano je dvoje novooboljelih u Pregradi i jedno u Tuhelju. U istom razdoblju zaprimljena su 38 negativna nalaza, dok se za 54 uzorka još čekaju rezultati. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko - zagorske županije je 20. U samoizolaciji se nalaze 94 osobe.

13:13 U Zadarskoj županiji 12 novih slučajeva zaraze

 Kod novooboljelih riječ je o obiteljskim kontaktima i mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Sedam novooboljelih je iz grada Zadra, a po jedan iz grada Biograda te općina Kali i Sali, dok se za dvoje utvrđuje adresa izolacije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 245 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je troje na respiratoru.

12:45 Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Karlovačkoj županiji

Tijekom subote radi testiranja uzeti su brisevi 142 osobe. Sve novozaražene osobe su muškarci, trojica mlađe, a jedan srednje životne dobi. Dvojica od njih kontakti su ranije oboljelih osoba i nalaze se pod mjerom samoizolacije, jedan je također kontakt COVID-19 pozitivne osobe, a četvrti oboljeli, mlađi muškarac vratio se s Jadrana i za sad nije utvrđen njegov izvor zaraze.

Po jedan novooboljeli je iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Ogulina. Do sad je u Karlovačkoj županiji od COVID-19 infekcije oboljelo 160 osoba, a isto toliko ih je trenutačno pod mjerom samoizolacije.

12:44 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji šest novih slučajeva

Među novozaraženima su dva muškarca i žena iz Dubrovnika, od kojih se za jednog muškarca utvrđuje epidemiološka veza, dok su ostali kontakti prethodno poznatih slučajeva. Muškarac iz Metkovića i žena iz Župe dubrovačke također su kontakti već zaraženih osoba, dok se za jednu stranu državljanku koja se trenutno nalazi u Cavtatu utvrđuje epidemiološka veza. Izliječena osoba je iz Ploča. 

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se pet osoba, a u samoizolaciji se nalazi 350 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 8373 uzoraka. 

12:32 U Požeško-slavonskoj županiji 15 novooboljelih

 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvjestio je u nedjelju o 28 ukupno oboljelih u toj županiji. U odnosu na subotnje izvješće to je povećanje za čak 15 osoba pozitivnih na korona virus u ovoj županiji. Prema podacima stožera samo jedna osoba pozitivna na koronavirus je na bolničkom liječenju, sve ostale su u kućnoj izolaciji.

Na području Požeško-slavonske županije trenutno je 138 osoba preventivno pod mjerom samoizolacije.

12:11 VPŽ: Tri osobe pozitivne

Troje novozaraženih od virusa SARS-CoV-2 bilježi Virovitičko-podravska županija u posljednjem 24-satnom razdoblju. Mlađa djevojka ima blage simptome, prema dostupnim podacima zarazila se na ljetovanju. Muškarac srednje dobi s blažim simptomima, već je bio u samoizolaciji, kao mogućnost zaraze spominje se jedno grupno okupljanje prošli tjedan. Treća zaražena osoba je muškarac srednje životne dobi s blagim simptomima. Radi se o zdravstvenom radniku, njegov izvor zaraze nije poznat. Sve tri osobe nalaze se na kućnom liječenju. 

12:09 Na području Šibensko-kninske županije 22 novozaražene osobe

Radi se o sedam osoba s prebivalištem na području Knina, sedam na području Šibenika, dvije s područja Drniša, jednoj iz Murtera te 5 osoba koje imaju prebivalište drugdje ali trenutno borave na području Šibensko-kninske županije. Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i  uglavnom su kontakti prethodno oboljelih osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 155 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. Tri osobe oboljele od koronavirusa liječe se na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije i nisu na respiratoru dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se na kućnom liječenju.

11:55 Zagrebačka županija bilježi šest novozaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11 sati evidentirano je 370 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 114 slučaja.

11:49 Pozitivan jedan Međimurac

Sva 83 jučer uzeta uzorka u ZZJZ-u Međimurske županije su negativna, a jedan uzorak osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji i boravištem u Zagrebu, uzet u Nastavnom zavodu Andrija Štampar, je pozitivan, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. 

11:43 U Splitsko-dalmatinskoj županiji 94 nova slučaja

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 759 obrađenih testova danas su 94 novooboljele osoba pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Imotskog 9, Podbablja 5, Runovića 2, Ciste Provo 1, Lovreća 1, Zmijavaca 2, Prološca 1, Starog Grada 1, Jelse 1, Hvara 4, Kaštela 2, Trogira 1, Segeta 1, Solina 1, Klisa 2, Vrgorca 1, Makarske 5, Baške Vode 1, Tučepi 1, Trilja 2, Hrvaca 1, Sinja 3, Podstrane 2, Otoka 2, Šestanovca 1, Dugog Rata 1 i Supetra 3 osobe.

Od 94 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 28 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1254 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 23 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.
U karanteni se nalaze 4 osobe.

10:52 Jedna novooboljela osoba i u Ličkoj-senjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Ličko-senjske županije zabilježena je jedna novooboljela osoba od COVID-19 infekcije s područja Grada Novalje, priopćio u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite navodeći daje u tijeku je epidemiološka obrada kontakata novooboljele osobe.

>> VEČERNJI TV Znanstvenik Đikić o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji

9:48  U PGŽ-u 9 novozaraženih 

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u protekla 24 sata u našoj su Županiji tri osobe ozdravile, a devet ih je novozaraženih. Kontakti su to prethodno zaraženih osoba i bili su stavljeni u samoizolaciju, te mlađi ljudi koji se vraćaju s godišnjih odmora iz Dalmacije. Među zaraženima nije niti jedan strani turist.

9:46 Dvoje pozitivnih u Istri

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 286 uzoraka briseva, od toga 146 za administrativne potrebe,  od kojih su 2 pozitivna na COVID-19. Jedna osoba je bliski kontakt s već poznatom pozitivnom osobom, a u drugom slučaju je u tijeku epidemiološka obrada.

9:38 Samo jedna novooboljela osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19 ( iz Vinkovaca), a nema preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 585, od kojih su 445 osobe izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.
    
U protekla 24 sata testirano je 120 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7630. U samoizolaciji na području županije je 183 osobe.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 55 radnika (8 liječnika, 33 medicinske sestare/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

9:24 Zagreb ima 53 novooboljele osobe

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 53 nova slučaja koronavirusa, a provedeno je 498 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Za 111 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Deset je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 18 osoba su kontakti od ranije pozitivnih osoba, a kod 12 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod devet je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a dvije su osobe došle iz BiH te dvije iz Srbije.

Iz NZJZ su izvijestili  da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Zagreba negativni su na covid-19. U Zagrebu je trenutnu ukupno 599 aktivnih slučajeva koronavirusa dok su 1154 osobe u samoizolaciji.

9:16 U zadnja 24 sata 11 novooboljelih u OBŽ 

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je ukupno 235 uzoraka, a zaraženost koronavirusom utvrđena je 11 osoba. Po dvije novooboljele osobe su s područja Đakova, Čepina i Općine Ernestinovo, a po jedna iz Osijeka, Valpova, Našica te općina Satnica Đakovačka i Đurđenovac. 

Mjera samoizolacije određena je za 30 kontakata novooboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 286 osoba. 
U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 pacijenta od kojih su tri na respiratoru. 

Inspektori i službenici civilne u noći 22./23. kolovoza proveli su dva nadzora na svadbenim svečanostima i jedan rada noćnog kluba, a za prekršenu mjeru ograničenog rada ugostiteljskih objekata izrekli su jedno usmeno upozorenje.

9:05 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan pet novooboljelih osoba

Dvije osobe su s područja grada Kutine, jedna s područja grada Popovače, jedna s područja grada Siska te jedna s područja općine Martinska Ves. U zadnje vrijeme većinu oboljelih čine osobe mlađe životne dobi, napominju iz županijskog stožera. 

 

Ključne riječi

Komentara 13

NA
nahty
11:01 23.08.2020.

Uff prevarili me ovi u Istri. Još prije dva dana sam rekao da očekujem jednoga u Istri za nedjelju, a ono dvoje. Bio je u pravu večernji što mi je obrisao taj komentar koji je kršio sva silna pravila. Onaa napisana i ona koja samo oni znaju.

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
14:04 23.08.2020.

I kao i u svemu, samo se MRTVI broje. Zaraženi nisu oboljeli!

KA
Kardinal
09:20 23.08.2020.

Tek slijede teška vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije