Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudili incident na LGBT partyju

Bernardić: Jučer je napadnuta LGBT manjina, a sutra si možda ti na redu

Davor Bernardić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
12.02.2017.
u 13:45

- Od policije zahtijevamo najhitniju istragu i sankcioniranje počinitelja, osobito ako istraga pokaže da je riječ o zločinu iz mržnje - poručio je šef SDP-a

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić oštro je osudio sinoćnje bacanje suzavca na LGBT partyju u zagrebačkom klubu Super Super.

- Većina osoba prisutnih u trenutku napada pripadaju LGBT populaciji, ali sinoćnji napad nije samo napad na njih; to je napad na mladost, na veselje i na užitak života, i na različitost. Od policije zahtijevamo najhitniju istragu i sankcioniranje počinitelja, osobito ako istraga pokaže da je riječ o zločinu iz mržnje.

Jučer je napadnuta LGBT manjina. Danas možda bude neka nacionalna ili vjerska manjina. Sutra si možda ti na redu - kazao je Bernardić.

Saborski zastupnik Bojan Glavašević na konferenciji za medije poručio je da SDP želi poslati jasnu poruku svim LGBT osobama u Hrvatskoj.

- Niste sami. SDP će se boriti protiv zločina iz mržnje i porasta mržnje protiv najranjivijih društvenih skupina. Uz vas smo - zaključuje Glavašević.

>> Zagreb Pride: Pozivamo premijera da rezolutno osudi čin nasilja protiv ljudskih prava LGBTIQ osoba

Komentara 17

PE
perfa57
15:15 12.02.2017.

SDP odlučno napao desničare bez istrage. Možda je ljubavnik/ca bio/la ljuboborna/an. U slučaju svog Sauche nisu bili tako odlučni.

OS
osica
15:41 12.02.2017.

Osuđujemsvako nasilje,pa i ovo, ali Glavaševiću čemu konstrukcije bez argumenata. Ne gazite sve što je Hrvatsko i "ne pripisujete nam stavri od oka" , jer ce vam se vratiti kao bumerang. Zar vam najnovija događanja nisu nimalo okrnjila "aureolu poštenih,tenih, ispravnih, zaštitnika svega i osuđivanja apriori nekoga drugoga. Zadržite te opervacije za seb i ne dolijevajte ulje na vatru bez obzira tko ju zapalio, jer istraga nije završena. Gdje vam je ono, mir, tolerancija, razumijevanje... ? Nigdje, politički bodovi jeftini i na ovako neprihvatljivim pojavama,koji svakinormalni čovjek, bez obzira biolijevi, desni, srednji osuđuje. Vaše poruke,ili kao pitanja su "prohučkaška" .

OS
osica
15:28 12.02.2017.

Bernardiću, " ne šaraj".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije