Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suzavcem na LGBTIQ party

Zagreb Pride: Pozivamo premijera da rezolutno osudi čin nasilja protiv ljudskih prava LGBTIQ osoba

Zagreb Pride
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
12.02.2017.
u 12:50

Zagreb Pride ističe da je već prije upozoravao na "nereagiranje Vlade na fašističke ispade razbijanjem ploče u Jasenovcu, kao i na suzdržanost Vlade u osuđivanju bilo kojeg oblika pozivanja na mržnju".

Zagreb Pride je priopćio da najoštrije osuđuje današnji napad suzavcem na LGBTIQ party.

Taj čin nasilja iz mržnje rezultirao je s nekoliko ozlijeđenih osoba koje su panično pokušale napustiti klub Super Super i Zagreb Pride zahtijeva od  policije da provede brzu i efikasnu istragu te da otkrije i privede pravdi odgovorne za "ovaj gnjusan fizički napad na građane i građanke i poduzme sve adekvatne mjere kojim će osigurati mir, sigurnost i ljudska prava LGBTIQ osobama u Zagrebu i Hrvatskoj".

"Proteklih nekoliko mjeseci suočavamo se s eskalacijom mržnje u javnom prostoru potaknutom sve agresivnijim i glasnijim diskursom radikalne klerikalne desnice usmjerenom protiv Ustavnih vrednota Republike Hrvatske, koji nailazi na prešutno odobravanje Vlade Republike Hrvatske", ističu u priopćenju.

Zagreb Pride ističe da je već prije upozoravao na "nereagiranje Vlade na fašističke ispade razbijanjem ploče u Jasenovcu, kao i na suzdržanost Vlade u osuđivanju bilo kojeg oblika pozivanja na mržnju", a da sanašnji napad "zorno i nedvosmisleno pokazuje koliko je tanka granica između mržnje i nasilja".

Pozivamo premijera Plenkovića, ministra unutarnjih poslova Orepića i Vladu da rezolutno, glasno i jasno osude ovaj čin nasilja i zločina iz mržnje usmjeren protiv ljudskih prava LGBTIQ osoba, građana i građanki Republike Hrvatske te time pokažu kako mržnja i nasilje nisu vrijednosti našeg društva, kaže se u priopćenju udruge Zagreb Pride uz poruku da će ustrajati od borbi za njihova ljudska prava i da ih neće ušutkati suzavcem.

>> Zagreb Prideu uskraćena potpora Ministarstva kulture: 'Ovo je politički pritisak na povorku'

Komentara 11

MT
mačak tom
13:32 12.02.2017.

Večernji list. Nekada je to bio hrvatski list. Sada je Soroševa agenda. Sram vas bilo koliko ste postova poštenih ljudi izbrisali. upregli su vas u lgbtiquwjxyhdie propagandu, želite narodu isprati mozak, kao što su vama isprali mozak na fakultetu političkih nauka.

TE
tek
13:27 12.02.2017.

Oni već znaju tko je kriv? A ime počinitelja ni ne traže , kako znaju koji je motiv kad nitko nije ni uhvaćen, teška manipulacija,

OB
ObrenM
15:21 12.02.2017.

Kada ce prestati teror manjine nad zdravom vecinom?Bez prestanka postavljaju svoje spavace sobe u javnost i sablaznjuju djecu.Moguce da je suzavac djelo ponosnih-na sto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije