Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jozo Vrdoljak, Mato Barišić i Lucija Vranković dobitnici nagrade 'Hrvoje Mateljić'

Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo
21. studenoga 2017. u 15:51 0 komentara 230 prikaza
Nagrada Hrvoje Mateljić
Pogledajte galeriju 1/2

U Novinarskom domu dodijeljene su Liderove nagrade za najbolje gospodarske novinare. Novinar Privrednog vjesnika Jozo Vrdoljak, novinar Nove TV Mato Barišić i novinarka Jutarnjeg lista Lucija Vranković dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade 'Hrvoje Mateljić' za najbolje novinarske radove o gospodarstvu. Nagradu poslovni tjednik Lider dodjeljuje osmu godinu zaredom, a partner projekta je Japan Tobacco International.

Jadranka Dozan Nagrada 'Hrvoje Mateljić' Jadranka Dozan najbolja gospodarska novinarka

Članovi žirija koji je ocjenjivao novinarske radove bili su: Vladimir Nišević (Poslovni dnevnik), Miodrag Šajatović (Lider), Darko Buković (Privredni vjesnik), Danijela Jozić (Tportal), Andrea Košćec (Jutarnji list), Mislav Šimatović (Večernji list), Igor Kanižaj (Fakultet političkih znanosti), Miran Pavić (Telegram), Ivan Hrstić (N1), Siniša Trbojević (Japan Tobacco International) te Eliana Čandrlić (Hrvatski radio, predsjednica žirija).

Nagrade su dodijeljene u tri kategorije: za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju (Jozo Vrdoljak), za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) (Mato Barišić) te za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina (Lucija Vranković).

Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminuloga kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu.

Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama. Hrvoje je bio urednik časopisa Manager na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, pisao za Poslovni svijet - prilog Večernjeg lista, jedan je od pokretača Poslovnog tjednika i urednik rubrike Svjetske ekonomije te je bio istaknuti novinar poslovnog tjednika Lider, u čijem je osnivanju i sudjelovao. Redakcija Lidera i svi kolege s kojima je radio sjećat će ga se kao iznimnog čovjeka.

Nagrada Hrvoje Mateljić
1 / 36
Večernjakov pečat
Ruža večernjakova ruža Poziv diskografskim i TV kućama: Nominirajte kandidate do 15. prosinca 08.05.2015., Zagreb - Reprtaza o informativnom magazinu Nove TV, Provjereno.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL Oni mijenjaju društvo nabolje Emisija Provjereno: Ne bojimo se prijetnji jer smo svojim gledateljima borci za pravdu provjereno 5 pitanja ekipi "provjerenog" Bilo je i direktnih prijetnji smrću, ali na putu do istine nema vremena za strah
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.