Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši dekan FER-a
Povratak na članak

Jovanovićev nasljednik – Tko je novi ministar Vedran Mornar?

Poznato je da se godinama zalaže za uvođenje male mature na kraju osnovnoškolskog obrazovanja

Komentari 80

TO
tommyyy
22:10 10.06.2014.

Kao student FER-a koji je iskusio sve ''blagodati'' Mornarova sistema, odgovorno tvrdim da će ovaj potez biti posljednji čavao u lijes hrvatskog školstva.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:38 10.06.2014.

Bit će mu izuzetno teško da bilo što učini dobro nakon Jovanovića. Ioanko je to samo do prijevremenih izbora, kada će biti "OBA SU PALA" ( i onaj crveni na Pantovčaku i ovaj na Markovu trgu)!

VL
PR
prtlje
22:35 10.06.2014.

caca mi je lani umro....i ne doceka zelju svog zivota...Hrvatsku bez Linica i Jovice...

VL
MA
matan91
22:38 10.06.2014.

Tip je uspješno istjerao opensource rješenja sa FER-a i potpisao ugovor s Microsoftom. Eto, to je njegovo dostignuće, pretvortio znanost u struku. Pljuc.

VL
DU
Deleted user
22:27 10.06.2014.

Kaj će sad siroti Jovica delati u mrskoj mu državi Hrvatskoj?

VL
Avatar Retardo
Retardo
22:55 10.06.2014.

A gdje će nam Žikica? U Talasoterapiju?

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
22:53 10.06.2014.

Mlade treba slati odmah na ''zanat'' da se bave realnom ekonomijom, da odmah sticu radne navike, a kasnije da se specijaliziraju ako ih je volja, To skolstvo u Hrvatskoj ne valja nista, formiraju masu pravnika, odvjetnika, filozofa, i raznoraznih prodavaca magle, umjesto da se koncentriraju na realnu ekonomiju, na proizvodnju, na inzinjering, na inovaciju, na technologiju, da stvaraju nesto konkretno sta se vidi prostim okom, bez mlacenja prazne slame. Od brbljanja se ne zivi, nadam se da ce ovaj ministar znati pametno usmjeriti mlade prije no sto zemlja definitivno potone, a na dobrom smo putu.

VL
PO
ponavljac
22:54 10.06.2014.

napokon inženjer u obrazovanju , a i u vladi su rijetkost , nadam se da će se sa tim napokon početi vrednovati znanja matematike, fizike, kemije bar paralelno sa kojekakvim jezicima , ako ne i više. od ovog čovjeka očekujem da se umjesto nakaradnih predmeta - zdravstveni/građanski odgoj , uvedu dodatni satovi matematike, fizike i kemije , nađe rješenje za objektivno ocjenjivanje , te vraćanje prijemnih ispita za upise na pojedine fakultete sa traženim znanjima po strukama.

VL
DO
doktorica
22:49 10.06.2014.

dokle će se eksperimentirati na djeci?!

VL
Avatar štrumpf
štrumpf
22:35 10.06.2014.

Ovaj Milanović je komedija.hahaha pa lik mijenja ministre svakih dva mijeseca i do izbora budemo u bankrotu nažalost...

VL
DJ
djimna
10:50 11.06.2014.

Bilo bi mi draže čuti da želi uvesti prijemne ispite u srednje škole i na fakultete nego što bi uveo malu maturu.To znači i osnovnoj školi nametnuti neviđeni kaos i stres već od 5.mjeseca kao što imaju srednjoškolci koji nisu maturanti.Čak im mijenjaju rasporede pa i turnuse.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:31 11.06.2014.

@noemy_no, pa po ovim komentarima ti mora biti jasno, gdje se Hrvatska nalazi. Ja sam kao 15-godisnji djecak u Frakfurtu isao na zanat. Sto je tada znacilo: 4 dana tjedno rada u firmi i jedan dan ici u skolu. Poslijee toga sam (nakon nekoliko godina iskustva), mogao ici u dvogodisnju skolu koja zavrsava majstorskim ispitom ili ici u skolu s koje se moze polagati strucna matura, s kojom se onda ima pristup svim strucnim studijima. Bilo kakav izbor bio, nitko ti nije mogao uzeti tvoje zanimanje s kojim si mogao skoro uvijek naci posao, tako da sve ostalo u principu bila nadogradnja. Zasto Hrvatska ne uvede tkz, dualni obrazovni sustav, meni ni dan danas nije jasno. Ali meni se cini da ni komentatori nemaju neku namjeru kometirati sustav, misle da je vaznije pljuvati po politicarima i cuditi se novoj PISA studiji, gdje se onda konstatira, da hrvatska djecane znaju primjeniti svoje znanje na prakticna rjesenja. I tako u nedogled.

VL
SS
sokac sa drave
13:07 11.06.2014.

Znaci sve propada i opet sve po starom.Sinovi gena kameniti su toliko preko veza umrezeni i dalje vladaju sa Hrvatskom.Da to rade uspjesno nitko nebih nista rekao,95% u drzavnim sluzbama i sve propada.Hajdemo malo petnaestak godina sa novim snagame iz drudih djelova Hrvatske i krize nece biti.Otidjite sami,nemojte cekati da vas istjeramo sa batinama,pokazali ste da ste nesposobni i koruptni,skloni kriminalu.Mora vam to netko reci,dalje ovako neide.

VL
ZI
Zivac07
15:16 11.06.2014.

Ajme meni, ja sam mislio da ne može gore od Jovanovića. Nije poznat široj javnosti, ali ovaj je uništio FER. Ukinuo je ispitne rokove i uveo sustav međuispita koje ne možeš ponavljati, tako da se znanje studenata srozalo duplo. No to naravno nije bitno, bitno je da se redovito završava fakultet i dobija diploma. Osobno sam raspravljao s njim o tome, taj čovjek je totalno zatupljen. Srećom makli su ga s Fakulteta i popravili stvar. Kasnije je htio biti rektor Sveučilišta, ali ispao je u prvom krugu. Glavno da je dobar Milanoviću.

VL
DU
Deleted user
12:37 11.06.2014.

Kao FERovac (po starom programu) pamtim Mornara posto je bio moj profesor na prvoj godini. Da li sam odusevljen sto ce on biti novi ministar ? -> bas i ne :( Jasno pamtim kako je tokom predavanja vise puta ponovio,io, citiram: "... kao studenti trebamo biti sretni jer imamo veoma niske upisnine u usporedbi prema onima u SADu ... da se njega pita upisnine bi cak i trebale biti vise... ". Nakon ovog komentara zavladala je tisina u dvorani :) Uz to donio je nis kontroverznih odluka od kojih su se mnoge pokazale jako losima. Mala matura ? sto dolazi nakog toga ... "vrtić matura" ??? Nije li vrijeme da se pocme raditi na podizanju kvalitete programa skolstva a ne na teroroziranju mladih novim maturama? Ja znam na FERu barem 10 profesora koji bi bili sjajni ministri obrazovanja a uz to nisu komunisti.

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
08:43 11.06.2014.

pravo antinovinarstvo - naslov članka je "Tko je novi ministar Vedran Mornar", ali iz njega je nemoguće saznati BILO ŠTO. čovjek je diplomirao prije 33 godine, i nema apsolutno ni jednog podatka što je to vrijeme radio... osim da je bio dekan fer-a. koliko dugo - dva mjeseca ili 10 godina - pojma nemamo. i saznali smo da se zalaže za malu maturu. i to je sve što je ova novinarka uspjela saznati...

VL
ST
stefj
14:59 11.06.2014.

Eh Mornar, od početka je bio i ostao političar. Predavanja mu nisu bila za pamćenje, a za ono malo kontakata koje sam imao s njime nemam baš riječi hvale... No, teško je vjerovati da može biti gori od Jovanovića.

VL
Avatar uussuu
uussuu
09:07 11.06.2014.

Što se to događa s Milanovićem da se odriče jednog od svojih najdražih ljubimaca?!?! Izgleda da uviđa da je upravo Jovanović začetnik zločinačke organizacije.

VL
MA
maklin
13:11 11.06.2014.

Mornar nije poznat samo FER-ovcima, svi koji su ga upoznali uživo sve znaju o njemu. Zoki većeg egoista nije mogao odabrati. Good luck with that!

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
08:33 11.06.2014.

Još jedan u nizu... Neće ni taj dugo...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.