Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje
Povratak na članak

Jovanović: Za upis u srednje škole trebat će dobra internet-veza

Prijave i upisi elektroničkim putem. Učenik može izabrati pet škola i najviše deset programa.

Komentari 6

PR
prepri43
15:50 20.11.2012.

Da li će biti potrebno osnovno znanje iz Hrvatskog ili će biti sasvim dovoljno znati Srpski kao što je slučaj s našim aktualnim politićarima?

VL
PR
prepri43
15:52 20.11.2012.

Pa ne brišite me odmah kad upozorim da u Hrvatskom jeziku za onog koji nije kriv kažemo da je nedužan a ne nevin!

VL
KK
karate kid
16:57 20.11.2012.

hoće li se preko interneta upisivati i u one škole koje nemaju grijanje ministre?

VL
NO
NoseyCat
19:58 20.11.2012.

Ministre Jovanoviću, iako smo kalendarski u 21. stoljeću, ne odrastaju sva djeca uz računalo i internet. Štoviše, neke obitelji niti nemaju računalo u bilo kakvom obliku i starosnom izdanju. Neki nemaju niti struju. Neki nemaju niti za jesti, a još manje za plaćanje interneta. Što ćete poručiti učenicima koji neće biti u mogućnosti spojiti se na "dobru internet-vezu", pa neće moći upisati srednju školu ili će, u najmanju ruku, imati problema pri upisu?

VL
LU
luxmaximus
20:21 20.11.2012.

Može se ova ili bilo koja druga vlada baviti se tehnikom i tehniciranjem, internet vezama i ne znam kojim još potpuno nebitnim stvarima, školski sustav će i nadalje ostati potpuni promašaj sve dok se ne shvati da obrazovni sustav treba otkrivati i usmjeravati ljude u odnosu na njihove sklonosti i talente, te da ljudi trebaju moći dokazivati svoja znanja u realnim situacijama, a ne papirima.

VL
DH
dalibor.hren
16:03 20.11.2012.

Takav način upisa biti će moguć tek kad informatika postane obavezan predmet u osnovnoj školi i kad sve obitelji budu imale računalo tako da mogu od srednje škole dobiti povratnu informaciju. Ovaj ministar stalno nekud žuri: od 27. rujna uveden je zdravstveni odgoj u škole ( nastava je trajala već gotovo mjesec dana ). Učenici i učitelji su još uvijek bez udžbenika i priručnika...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.