Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objava na Facebooku

Jovanović uzvratio: 'Tko o čemu, Željka Markić o spolnom odgoju'

željko jovanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.08.2016.
u 15:48

Umjesto uvođenja posebnog odgoja, Markić je za to da mladi o svojoj spolnosti uče kroz razne predmete, te da im se ne pristupa unaprijed kao 'spolno aktivnim osobama'

SDP-ov Željko Jovanović odgovorio je danas na riječi Željke Markić u statusa na Facebooku. Ona je naime komentirala "seksualni odgoj koji je pokušao svim učenicima u Hrvatskoj nametnuti bivši SDP-ov ministar Željko Jovanović, a za koji tvrdi da je  'bio ideološki obojen, nestručan i nije poštivao temeljno načelo psihologije'.

"Tko o čemu Željka Markić o spolnom odgoju. Potpuni debakl doživjela je Željka Markić na izborima 2015. , njena stranka U ime obitelji – projekt domovina nije uspjela prijeći prag ni u jednoj izbornoj jedinici. Dapače, nigdje nisu osvojili više od 1,49 posto glasova, a prije izbora su se hvalili kako očekuju najmanje desetak mandata. Time su gradjani Hrvatske sve rekli o Željki Markić i njenim porukama o zdravstvenom odgoju. To je i moj jedini komentar na njene najnovije laži o "Jovanovićevu" zdravstvenom odgoju", poručio je u svom statusu Jovanović. 

Podsjetimo Željka Markić je rekla da umjesto uvođenja posebnog odgoja, ona je za to da mladi o svojoj spolnosti uče kroz razne predmete, te da im se ne pristupa unaprijed kao "spolno aktivnim osobama". Većina mladih, upozorila je Markić, u dobi do 18 godina u Hrvatskoj uopće ne stupa u spolne odnose i nametanje programa koji “podrazumijevaju da već imaju seksualno iskustvo”  sliči na reklamiranje proizvođača kontracepcije.

"Mi se zalažemo da se djeci i mladima kroz obrazovni sustav omogući da, kroz razne predmete, nauče činjenice o svom tijelu, o spolnosti, psihologiji, osjećajima te da onda, zahvaljujući vrijednostima koje im prenose njihovi roditelji, obitelji, prijatelji, profesori – u slobodi, sazrijevajući -  formiraju svoje osobne stavove i svoja ponašanja usklađuju sa svojim stavovima i ciljevima u životu, kao bi mogli ostvariti sreću i dobro",  navela je u svom komentaru Željka Markić.

Tvrdi i da je "seksulani odgoj koji je pokušao svim učenicima u Hrvatskoj namjetnuti bivši SDP-ov ministar Željko Jovanović 'bio ideološki obojen, nestručan i nije poštivao temeljno načelo psihologije – a to je da se teme vezane za seksualnost otvaraju pomno pazeći na spremnost djeteta ili mladog čovjeka da o njima javno razgovara".

> > Željka Markić oštro protiv oživljavanja 'Jovanovićeva seksualnog odgoja', predlaže jednu drugu ideju

Komentara 81

Avatar Retardo
Retardo
16:20 15.08.2016.

Jovanoviću. koliko je tebi pametno drugima prebrojavati izborne rezultate i još se sprdati s istima kako su loši? Pa koliko si ti puta ostvario loš izborni rezultat, pa si ipak izabran kao privilegirani Srbin po manjinskoj kvoti?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:11 15.08.2016.

Joca Kočijaš se vraća! Armagedon može početi!

CA
cagaljb
16:22 15.08.2016.

Jovanoviću bosanski Srbine (tata mu iz Pelagićeva) izađi samostalno bez sdp-a na izbore. SDP spodobe poput tebe su uništile Rijeku ekonomski i demografski. Samo u 2015. je rođeno 890, a umrlo 1800 ljudi. 2001. Rijeka je imala 155 tisuća stanovnika, 2011. 128 tisuća, a procjene za 2015. govore 120 tisuća. Rijeka je grad starih ljudi i sdp uhljeba, mladi iseljavaju. SDP je uništio Rijeku demografski i ekonomski kao i Milanović Hrvatsku zadnje četiri godine. U Rijeci je 1991. živjelo 190 tisuća ljudi. U Rijeci su plaće 30 posto niže od Zagrebačkih, a režije 15 posto više od Zagrebačkih, nije ni čudo da Rijeka pod sdp-om propada demografski i ekonomski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije