Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razlozi sukoba
Povratak na članak

Jovanović ucijenjen. U SDP-u se posvadili zbog kvota za studije

Branko Grčić štiti kolege i želi da ostanu prenapuhane kvote na ekonomskim fakultetima

Komentari 60

SS
-smijmo se-
18:11 09.10.2012.

Svima ovim na slici treba dati zrcala i neka urade kako je to prije Ministar "savjetovao", naravno da im on osobno treba pokazati kako se to radi u praksi!!! . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

VL
KR
krle3
19:59 09.10.2012.

Jovanovic mi je kao covjek, politicar i ministar potpuno antipatican, cak i odiozan. Ali, moram priznati da mi se njegov prijedlog zakona svidja osobito u dijelu odlaska u mirovinu profesora starijih od 65 godina. Profesori, koji najcesce nisu i znanstvenici, mnogi od njih nisu napisali ni jednu knjigu, a mentorstvo uvjetuju mnogim koruptivnim beneficijama, takvi ne smiju ogranicavati mlade "nabrijane " snage koje dolaze. Inace, veliki broj doktorata i docentura na razlicitim Sveucilistima je razlicite vrijednosti i tezine, propustaju se mnoge disertacije koje s time nemaju ama bas nikakve veze. A to upravo odobravaju oni koji svojim " radom " zale produziti svoj radni vijek. Zato, uza sve ograde moram podrzati Jovanovicev zakon u ovom pogledu.

VL
DU
Deleted user
08:21 09.10.2012.

Neko "srednje" rješenje bi bilo da su zadržali manje kvote za ekonomiste, a uveli pojačanu kvotu za "managere" i to stavili kao separat studij, a la vanjska trgovina nekoć. Zašto? Zato jer bi cinici zapazili da se RH posljednjih 20-ak godina jako dezindustrijalizirala i da nema više industrije koja bi bila europski relevantna, izuzevši prehramb. sektora koji je uglavnom skončao u raljama Ante od Imotskog. Ali zato managera na svakom koraku, k o kusih pasa i imaju plaće reda veličine par desetina tisuća kn, tajnice, urede s kupaonicama, limuzine s grijanim sjedalima i službene kreditne kartice te arče uokolo novac tvrtke kao da su ga na lutriji dobili. Npr. antologijske scene Jadrankamena (Brač) čiji radnici nisu vidjeli plaće mjesecima i mjesecima, a za to vrijeme njihovi manageri zuje uokolo limuzinama. Tvrtka imala preko tisuću mobilnih telefona! Zašto ne omogućiti djeci da stasaju akademski za to najviše poželjno zvanje - k o što vele u vojsci: Da je počet od generala, ne od redova!

VL
DU
Deleted user
08:22 09.10.2012.

jedno bh trebalo biti jasno,ako ima dovoljni mladi profesora u Hrvatskoj,onda profesore starije od 65 godina treba "umiroviti"odnosno treba da se povuku u penziju,kao svugdje u svjetu sa 65 si penziner. A ako neki profesori zele i dalje da rade,moraju privatno,a to znaci da im je porez na zaradu duplo veci,jer imaju dupla primanja,(mirovina+prekovremeni rad),barem je takva situacija na zapadu i u EU,gdje i mi mozda udjemo sledece godine.

VL
CH
Charlemagne26
08:23 09.10.2012.

'pušten “spin”, bolje reći, namjerna dezinformacija' Ajde, malo nauci engleski, pa neces lupati ovakve budalastine. Spin je obrtanje, tj. drugacija interpretacija, a dezinformacija je dezinformacija. Nemaju veze jedno s drugim.

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
08:23 09.10.2012.

... ma naravno da su stari sveučilišni profesori iz jugo komunističkog socijalizma glavna politička crvena snaga ... samo budaletine mogu misliti da konce vuku milanović, opačićka , stazić , maras, bauk , ovaj jovanović i ostali ... strava ...

VL
DO
doktorica
08:33 09.10.2012.

na biomedicinskim znanostima su stariji profesori i te kako cijenjeni i nužni kao učitelji mladih generacija koji i te kako mogu puno naučiti od njih,sa puno iskustva stečenog kroz rad i kao takovi nezamjenjivi.....

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:34 09.10.2012.

Hm Naš obrazovni sustav je takav kakav je, dakle loš, što pokazuju rezultati i ekonomije i prava i inžinjerskih fakulteta. Vrlo malo naših stručnjaka spremno je za konkurenciju na međunarodnom tržištu rada i pameti. Svi predavači stariji od 65 godinaa indoktrinirani su bivšim sustavom komunističkog stila koji se nije temeljio na tržišnoj utakmici. Ti ljudi ne mogu ništa novo ponuditi studentima, bez obzira koliko kao, kvalitetni bili. I Potemkin bi mogao nastaviti graditi svoja sela i nakon 65 godina starosti, ali čemu bi to služilo? Ovo je samo uhljebljenje podobnih, a to se zove nepotizam. Zakon je ili za sve isti, ili nije zakon.

VL
JA
Jaximus
08:42 09.10.2012.

Jovanović je jedna od najgorih stvari koje su se dogodile hrvatskom obrazovnom sustavu.

VL
K1
k1milica
08:44 09.10.2012.

ako skolstvo nevalja onda ga treba promjeniti,,,ako,,, ako pak skolstvo radi sto bi trebalo stvara papige koje samo znaju ponavljati ,a ne potice istrazivanje vec ima za cilj unistavanje kreativnosti..sto je i jedan od stupova scientizma rekao ; pravo je cudo da netko prolazeci godine obrazovanja sacuva kreativnost (albert einstein)

VL
AL
AlanFord
08:47 09.10.2012.

Nije uopće problem u godinama profesora. Problem je u tome što gotovo da ne moraju pisati nikakve radove, niti objavljivati iste ne samo u našim već i međunarodnim časopisima, raditi na važnim projektima, i nemaju gotovo nikakav stvarni uvjet za reizbor na poziciju. A to je jednostavno nedopustivo.

VL
K1
k1milica
08:48 09.10.2012.

na faksu gdije sam ja izgubio puno iluzija profesori su mrzili decke kojin su u struci bili genijalci , fah idioti ali su znali toliko da su u slobodno vrijeme radili i za vojsku ipoliciju , strane kompanije , a prof i ih rusi....ali takvi pojedinci vrijedaju prosjecne umove koji od njih imaju i najvecu korist,,,

VL
LI
liburnik
08:50 09.10.2012.

Dok god mi budemo upisivali regimente tatinih i maminih kćeri i sinova na raznorazne ekonomije, menedžmente i prava da setamo luftiraju i nakon studija odmah traže šefovska mjesta a znemarivali inžinjerska zvanja koja traže grijanje stolice na duži rok ništaa od ove zemlje. Uopće mi nije jasna ideja studiranja ekonomije u zemlji u kojoj je ekonomski propala......pa tko je tu lud?

VL
DA
DanicaVuckovic
08:52 09.10.2012.

Godinu dana je prošlo od početka mandata, a niti jednu dobru stvar trenutni tim Ministarstva nije napravio. Nastojim biti objektivan, ali taj isti Saša Zelenika je na svakoj funkciji (to se u Rijeci u svakom kafiću zna) bio par mjeseci i onda zbog nesposobnosti otišao. Ta ekipa iz Ministarstva ulazi u stalne sukobe s znanstvenicima, sportašima, javnošću. Na kraju su se posvađali i međusobno. Da nije Milanovića strah zbog lobija iz Rijeke (Komadina, Linić itd) Jovanovića ne bi trpio jednu minutu.

VL
LI
liburnik
09:00 09.10.2012.

Cjela ta plejada profesora i akademika dovela nas je u ovo tužno stanje. Drugi se bave biogenetikom, novim tehnologijama i svime onime što u perspektivi može potaknuti otvaranje radnih mjesta. Mi se bavimo povješću i kroatistikom.......treba najprije zaraditi novac da bi si mogli priuštiti takve luksuze. Na jedan projekat iz biološko tehničkih znanosti imamo vjerojatno stotinjak projekata iz društvenih znanosti ........bez forsiranja biološko -tehničkih zvanja nema promjena na bolje.

VL
SH
ShimpoPimpo
09:01 09.10.2012.

A gdje je u MZOS-u nestala zamjenica Marija cooltwitterica Lugaric? Nekad smo bili jako glasni u Saboru, obecavali brda i doline, zalagali se za open source, a sada? Utihnuse junaci, vise nema "svetih krava", sve se nastavlja po sistemu ruka-ruku-mije. Tuzno. A puno se toga ocekivalo od ove vlasti.

VL
SS
-smijmo se-
09:05 09.10.2012.

Pod nitno treba uvesti "političku ekonomiju i građanski odgoj", to našem obrazovnom sustavu fali i to je jedini zrcalo uočio. . ha, ha, ha, ha, ha

VL
VF
vferari
09:21 09.10.2012.

Kada će naši novinari shvatiti razliku između rata i različitosti u mišljenjima po određenoj materiji.Novinari nikako da shvate da u demokratskoj vladi je poželjno da svatko ko ima neku ideju za bolitak obavezan je da to istakne pa ko voli nek izvoli.Hrvatska se je nasitila vlasti u kojoj ministri nemaju što razmišljti nego samo slušati.Prema tome konfrontacija po nekim temama nije rat već traženje najboljeg riješenja za određeni prblem i novinar koji bi trebao biti intelektualac to bi trebao znati osim ako nema nake druge namjere,naprimjer prikazati kako u vladi nema sloge i kako se stvaraju određene frakcije u interesu urednika,vlasnika ,opozicije ili nekog drugog.

VL
LE
LeonardS
09:30 09.10.2012.

Meni zaista nije jasno tko se skim svađa ,zanima me da li je čovjek sposoban ili ne, Tko kaže da mora biti iz određene stranke, zašto se ne zabrane koalicije pa nek sposobni vladaju,što znači stranačka stega ako zbog nje narod pati....nesposobni daj te malo morala pa radite za ono zašto ste se školovali, normalno ako to znate...

VL
SS
-smijmo se-
18:07 09.10.2012.

09.10.2012. u 12:14h Oger je napisao/la: 09.10.2012. u 11:27h Lone Pilgrim je napisao/la: Ovaj mamlaz bu nam zništil školstvo do kraja. Tko bi rekao da ću ikada žaliti za onim kretenoidima iz HDZa. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mamlaz si ti. Jesi procitao predlozenii zakon? Nisi. Tu se netko trudi uvesti reda u nase skolstvo i tko ga najvise bremza - privilegirane individue. Usporedi taj zakon sa zakonima u europskim zemljama. Pitaj profesore i znanstvenike, koji su potpisali pismo u korist tog zakona, zasto su tako reagirali. ======================= "Mamlaz" . Oger, žuti karton za lijepi "građanski" izražaj, . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.