Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jovanović: Tko sjedi u radnoj skupini koja radi na novom Zakonu o pobačaju

Dosta je tajnih skupina koje pišu HDZ zakone i pogoduju pojedinim interesnim skupinama, omogućuje bogaćenje Borg lešinarima primjerice, a u ovom slučaju na tko zna koji način misle ugroziti prava žena da samostalno odlučuju o svom tijelu, komentirao je Željko Jovanović
26. studenoga 2018. u 13:44 20 komentara 717 prikaza
Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Željko Jovanović zastupničkim je pitanjem od Vlade zatražio da otkrije tko sjedi u radnoj skupini koja radi na novom Zakonu o pobačaju koji bi se prema odluci Ustavnog suda trebao donijeti do veljače iduće godine. Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić ovih je dana potvrdio kako “uistinu postoji radna skupina koja radi, uspoređuje iskustva i zakone drugih zemalja”, a upitan da kaže tko su članovi radne skupine, odgovorio je kako o imenima ne govori.

IVANA RIMAC LESIČLI Zakon o pobačaju opet kao sredstvo političarenja i podjela

- Dosta je tajnih skupina koje pišu HDZ zakone i pogoduju pojedinim interesnim skupinama, omogućuje bogaćenje Borg lešinarima primjerice, a u ovom slučaju na tko zna koji način misle ugroziti prava žena da samostalno odlučuju o svom tijelu. Tražim hitno očitovanje ne samo ministra Kujundžića, nego i potpredsjednika VRH Štromara, ministrice Divjak i premijera Plenkovića o sastavu radne grupe koja priprema novi Zakon o pobačaju – komentirao je Željko Jovanović.

Forum žena SDP-a Forum žena SDP-a Moramo mijenjati zakone da se žene u Hrvatskoj ne bi osjećale zlostavljane i diskriminirane

I njegov stranački kolega Peđa Grbin jutros je, kaže, od Ministarstva zdravstva tražio zahtjev da mu se dostavi ova informacija.

- Vjerujem da će premijer intervenirati i neće dopustiti da se ponovi priča s lex Agrokorom – nada se Grbin.

Pogledajte razgovor sa saborskim zastupnikom Gordanom Marasom

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • ajeto:

    Jovanovič je grškom preskočio pobačaj.Takove stvari se nesmiju ponavljati.

  • Sladokusica:

    Jovanoviću, pa naravno da u tako bitnim tijelima trebaju biti samo pripadnici vaše stranke, vi kao sljednici bivšeg režima iskazali ste svoje demokratsko opredjeljenje i sav onaj divan miraz koji ste ponjeli. Naravno da ste vi oni koji sada trebaju ... prikaži još! liječiti mlade naraštaje koji nisu otrovani Jugoslavenstvom, mlade koji su zadojeni komunističkim nebulozama, pomozite im!

  • Vlaskoulicanec:

    E pa kada to Jovanović i Grbin vele, ...... Buahahahahahahahahahaha......