Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna matura
Povratak na članak

Jovanović: Neću se ispričati, ispit ne smije imati nijednu pogrešku

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta i dalje ne mijenja mišljenje o državnoj maturi

Komentari 47

BS
bstrabi2
11:21 31.05.2012.

Jovanoviću daj ostavku.I pusti školovanim ljudima.Da to rješavaju.Stvarno si samo za sabor.Tamo možeš svašta prićati,ali u škostvo u hrvatskoj nemate pojima.Isprićat?Pa kome se Mladić ispričao ili današnji Nikolić?Pa su iste sorte.....

VL
MA
Maximir
11:20 31.05.2012.

Dogodine bi trebalo na drukčiji način birati komisiju koja sastavlja zadatke, možda raspisati i natječaj za to i izvršiti detaljniju selekciju kandidata. Ova postava je napravila veliki broj pogrešaka svih vrsta...Sam test ni približno ne zaslužuje prolaznu ocjenu. Na ovoj maturi pala je komisija koja je sastavljala...

VL
OB
-obrisani-
11:21 31.05.2012.

Nisam ni sumnjao u takovu reakciju. Ti si najbezobraznija osoba na ministarskom položaju od samostalnosti države Hrvatske. A i ne čudim se,podsjećaš me na neke do 90e.

VL
Avatar crosist
crosist
11:26 31.05.2012.

pogrešaka je bilo sedamnajest godina,niti narod koji djelomično ima i djelomice nema mature nije u funkciji države,na način da zaštiti svoja prava i omoguči bolji živit mladim. Prvi koraci u smjeri promjene našeg "odličnog" obrazovanja je za neke bolna,zato za večini moguči optimizam da če krenuti na bolje.

VL
MA
Maximir
11:27 31.05.2012.

Ma nije problem u ministru nego u pitanjima s mature...Ta pitanja nisu prikladna za maturu ni u kojem slučaju. Stvar je u tome što posao sastavljanja pitanja nije odrađen profesionalno...

VL
OB
-obrisani-
11:29 31.05.2012.

što se više vadiš to se više ukopavaš

VL
DU
Deleted user
11:32 31.05.2012.

Ministar je apsolutno u pravu, a osobno mi nije simpatičan niti sam sklon opraštati mu njegove nastupe u kojima vrijeđa sve živo. Ali, test za srednjoškolce, koji ima ozbiljne reperkusije na nastavak njihovog školovanja, mora biti strukovno besprijekoran i ne smije se dogoditi da 10 % pitanja mogu imati i dva ili više točnih odgovora, a djeca moraju zaokružiti samo 1 (jedan). Međutim, kad uhvatite nastavnika na "krivoj nozi", da je on napravio grešku, e to je smak svijeta... U nekoj ozbiljnoj državi bi cijela ispitna komisija bespogovorno podnijela ostavke i vratila novac koji im je isplaćen za više nego traljav posao!

VL
CH
chemica
11:32 31.05.2012.

Svaka čast ministre. Tako se vodi resor. Čemu se ispričavati nesposobnim HDZ-ovim uhljebljenicima? Niti im smiješ dati otkaz, niti im smiješ prigovoriti zbog nekorektnog obavljanja posla...Još bi i ispriku? Ma more marš.

VL
IU
idriz ujdurovic
11:35 31.05.2012.

Vec dugo ne vidjeh takvog licemjera. Ne smije imati pogresku? Ma molim te lijepo, sto to uopce znaci? Tko to moze ustanoviti? Da li su na pitanja prdloezni svi pogresni odgovori? Da li to drug jova nikad nije pogrijesio?Tiipicno boljsevicko ponasanje. Nakon kradezeovaca zajasila je jos gora bagra.

VL
AL
alapača
11:36 31.05.2012.

ministar je potpuno u pravu, u ispitnom materijalu za maturu ne smije biti ni jedne jedine greške-što zbog važnosti tog ispita za maturante, što zbog toga jer ga izrađuju profesionalci u posebnoj i skupoj ustanovi. ako je pojedine sporne zadatkee riješila većina ili velika većina maturanata to znači da neki maturanti, pa makar i jedan jedini, nisu oštećeni. a taj i jedan jedini ima pravo na pravdu, isto kao što autor ispitnog pitanja i onaj tko ga nadgleda imaju 'pravo' na odgovornost.

VL
AL
alapača
11:43 31.05.2012.

@Maximir ovo je bila jako falš matura - prelagana pitanja zakomplicirana traljavim ponuđenim odgovorima. kao da je ispitni materijal priređivala grupa loših učenika. zato mislim da grupica iz pompozno nazvanog nacionalnog vijeća treba sama dati ostavke.

VL
OB
-obrisani-
11:43 31.05.2012.

Postovani! Jovanović: Neću se ispričati, ispit ne smije imati nijednu pogrešku * Od kada su se carevi ispricavali?????? Car je gol;-)))))))))) Lijep pozdrav!

VL
OB
-obrisani-
11:44 31.05.2012.

Čika jovo kakve isprike,samo ti nastavi igrat užičko!

VL
OB
-obrisani-
11:55 31.05.2012.

Postovani! Znam da novine zoive od informacija. Ali Ministar u jednoj uredjenoj i demokratskoj Drzavi ako ima preoblema, uz radnu grupu i sa (skolstvo + ucenici+ Miknistar) pokusavaju naci rjesenje i daju na kraju zajednicku izjavu, koja je prihvatljiva iva i cuva dignititet(skolstva+ ucenika +Ministra). Nazalost kod nas se sve odvija preko novina, a to govori da smo daleko od pravne, demokratske i uredjene drzave, a sa ovakovim ponasanjima sigurno se ne bude nista rjesilo, a najmanje pomoglo ucenicima. Lijep pozdrav!

VL
IS
Iskra1
12:05 31.05.2012.

Ministrova Pouka Ministre vas potez je los i vi to dobro znate, a vasa pouka ucenicima jest ne brinite imate ministra na vasoj strani ne trebate bas toliko uciti i truditi se, ti ispiti su nevazni ispiti i diplone se ponovno mogu ili kupiti ili ponistiti ili ponoviti Pametnije bi bilo da se ispit ponovi ali ne ova ista pitanja. Kako ste ovo rukovodili je javna sramota.

VL
Avatar Juki
Juki
12:12 31.05.2012.

Vaša "skupina eksperata" i Vi imali ste problema s razumijevanjem pitanja i te(k)sta. Manuranti očito nisu. Pa što nam to govori?? Gdje ste pokupovali diplome? A o kučnom odgoju da ne govorim.

VL
TA
tapiros
12:15 31.05.2012.

Niti ministar ne bi trebao imati greške, a već se ispričavao zbog izjava u nogometu i opet će se izgleda. Frajer je štreber teški, 5.0 i na faksu navodno, no toliko tašt... Misli da je Bogom dan. Jako konfliktna osoba.

VL
UM
Umjereni
12:16 31.05.2012.

"Čika jovo kakve isprike,samo ti nastavi igrat užičko!" ___________________ Lako ćemo mi ispraviti testove, ali ovakav primitivistički mentalitet kao i one koji na to udaraju pluseve, e to ćemo teško istrijebiti. I sad zamislimo da takav šljam koji druge prosuđuje i presuđuje po prezimenu, još ima i dijete.

VL
TI
tirkizna
12:41 31.05.2012.

Kome da se ispriča u društvu gdje se mjesta u komisijama dobivaju po babi i stričevima, kao i za pisanje udžbenika kojih za jedan predmet ima nekoliko! Članovi komisije koji su drastično zabrljali sa držanom maturom trebaju ponuditi svoje ostavke. Ali mi nismo ni moralno ni civilizirano društvo pa do toga nikada neće doći.

VL
VB
Veseli Bekrija
12:46 31.05.2012.

Da zaključim: Promašeni ministar u promašenoj Vladi!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.